Verstappen vs. Ocon

Schumacher: Nem fogok máshol versenyezni

Nem kíván máshol versenyezni visszavonulása után a Forma-1 hétszeres világbajnoka, Michael Schumacher – jelentette ki a minap egy interjúban, majd hozzátette, úgy érzi, sokat tanult az elmúlt három évben.


Nem kíván máshol versenyezni visszavonulása után a Forma-1 hétszeres világbajnoka, Michael Schumacher – jelentette ki a minap egy interjúban, majd hozzátette, úgy érzi, sokat tanult az elmúlt három évben.

A német versenyző néhány hete jelentette be, végleg befejezi a versenyzést a száguldó cirkuszban.

Miután 2006-ban búcsút intett a Forma-1-nek, Schumacher részt vett néhány motorversenyen, ezúttal azonban nem tervez hasonlót.

„Nem, nem szerepel a terveim között” – mondta a Forma-1 legsikeresebb versenyzője a Gazzetta dello Sportnak.

„A Forma-1 a maximumot nyújtotta számomra úgy érzelmek, mint a sebesség, és a munka teljességének tekintetében. Egy más típusú autó nem adná meg számomra ugyanazt az érzést. Teljesen befejezem ezúttal.”

Schumacher hozzátette, nem bánta meg, hogy a visszavonulás mellett döntött, sőt, úgy érzi, megkönnyebbült.

„Megkönnyebbülést jelent, nem bánom, egyszerűen örülök annak, amit tettem. Mostantól kezdve az élet rengeteg újdonságot kínál nekem, melyeket alig várok. Ha belenézek életem visszapillantó tükrébe, azon kapom magam, hogy boldog vagyok és mosolygok. Két különálló karriert futottam be: az egyikben mindent megnyertem, a másikban pedig rájöttem, mit is jelent veszíteni.”

„Igen, megtanultam, hogyan kell veszíteni, de emiatt csak még érettebbé és türelmesebbé váltam, részben a korom miatt.”

Arra a kérdésre, hogy mit szeretne, az emberek hogyan emlékezzenek rá, Schumacher így válaszolt: „Mindenki úgy jellemez engem, mint egy legendát. De én inkább azt szeretném, ha úgy írnának le, mint egy harcost, olyasvalakit, aki soha nem hátrált meg.”

 

Kapcsolódó cikkek

Simán ment a Mercedes első napja Barcelonában

Lewis Hamilton és Valtteri Bottas is dolgozhatott a Mercedes Forma-1-es csapatának új autójával hétfőn, Barcelonában. A két versenyző összesen 150 kört tett meg a W10-essel.

Rosberg: Hamiltonnak is vannak gyenge pontjai

Nico Rosberg, a 2016-os év F1-es világbajnoka kíváncsi, hogy ki lesz idén Lewis Hamilton kihívója, és alig várja, hogy kiderüljön, mire lesz képes Charles Leclerc a Ferrari színeiben.

Hamilton egy erősebb Vettelre számít idén

Lewis Hamilton, a Mercedes világbajnoka újult energiával vág neki a 2019-es F1-es szezonnak, és reméli, hogy szoros csatákat vívhat a Ferrarival és a Red Bull-lal. 

Riportfilm: A bemutatás után pályán az új Mercedes

Bemutatta 2019-es Forma-1-es versenyautóját szerdán az elmúlt éveket végigdomináló Mercedes: a német istálló változatlan felállással, a Lewis Hamilton – Valtteri Bottas kettőssel vág neki az új bajnoki évadnak. Bemutatjuk az F1VILÁG.HU exkluzív riportfilmjét!

Friss hírek