Schumacher: Nem szabadulnak meg tőlem! - F1VILÁG.HU

Schumacher: Nem szabadulnak meg tőlem!

HIRDETÉS

Michael Schumacher határozottan cáfolta azokat a híreszteléseket, melyek szerint szerződése lejárta előtt, már az idei év végén elhagyná a Forma-1-et, miután nem úgy sikerült visszatérése, ahogy azt tervezte.


Michael Schumacher határozottan cáfolta azokat a híreszteléseket, melyek szerint szerződése lejárta előtt, már az idei év végén elhagyná a Forma-1-et, miután nem úgy sikerült visszatérése, ahogy azt tervezte.

„Nem szabadulnak meg tőlem, fogalmazzunk így” – mondta a hétszeres világbajnok a riportereknek Szingapúrban.

Schumacher számára nem sok babér termett az idei évben, egyszer sem állhatott fel eddig a dobogóra, és csapattársa, Nico Rosberg szinte minden versenyen túlszárnyalta, ami sokakat arra engedett következtetni, hogy visszavonulót fúj a szezon végén.

Azonban minden idők eddigi legsikeresebb autóversenyzője, akinek még legalább egy évig érvényes szerződése van a Mercedesszel, elmondta, hogy továbbra is motiváltnak érzi magát, és mindent el fog követni azért, hogy harcba szállhasson a vb-címért a jövő évben.

„Célunk természetesen az, hogy megnyerjük a világbajnokságot, inkább előbb, mint utóbb” – magyarázta. „Azonban ez egy folyamat, mert nem vagyunk varázslók, így megpróbálunk élni a lehetőséggel, hogy már korán megkezdtük a felkészülést a következő idényre.”

„Mi már teljes erőbedobással a jövő évi autóra fókuszálunk, miközben azok a csapatok, melyek még harcban vannak az idei bajnoki címért, megosztott programon vannak, így reményeink szerint ezzel előnyre tehetünk szert a következő bajnokság elején.”

Schumacher ismét hangsúlyozta, hogy időbe telik, míg ismét visszatér nyerő formájához, de bízik abban, hogy a következő évben már sokkal eredményesebben fog tudni szerepelni, egy olyan autóval, melynek fejlesztésében ő is aktívan kivette a részét.

„Ha pontosan ismernénk minden helyzetet, akkor egyszerűen meg tudnánk változtatni mindent. A Benettonnál négy, a Ferrarinál pedig öt évembe telt, míg bajnoki címet tudtam nyerni, és nagyon bízom abban, hogy most sokkal hatékonyabbak vagyunk” – magyarázta a német.

„Ez egy folyamat, melynek során mindent a helyére kell tennünk a mérnökökkel, szorosan együtt kell dolgoznunk, és mindent úgy kell beállítanunk, ahogy arra szükségünk van.”

Hirdetés

„Azonban vannak korlátaink, hiszen megvannak az abroncsok, és az autó, aminek megvan a saját karakterisztikája, és azt gondolom, hogy még nincs meg a megfelelő harmónia köztem illetve az említett két komponens között. Most azon dolgozunk, hogy ezen változtassunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!