Schumacher nem számított ilyen teljesítményre az F1-es teszten

Fotó: Alfa Romeo Racing
Fotó: Alfa Romeo Racing
Az elmúlt napokban a Ferrarival és az Alfa Romeóval is tesztelő Mick Schumacher elárulta, nem számított arra, hogy ilyen teljesítményt tud majd nyújtani a bahreini gyakorláson – a német azt mondja, „könnyedén” tudott fejlődni mindkét versenyautó volánja mögött.

Schumacher kedden a Ferrari autóját terelgette, mely csapattal édesapja, Michael öt világbajnoki címet is nyert a 2000-es évek elején, szerdán pedig átült az Alfa Romeóba.

A német tehetség az első tesztnapon a második leggyorsabb volt, az Alfa Romeóval pedig a hatodik legjobb időt produkálta szerdán.

Amikor a Motorsport.com című lap arról kérdezte, számított-e ilyen teljesítményre, Schumacher így felelt: „Hogy őszinte legyek, nem.”

„De gondolom azért, mert nagyon élvezetes volt, és könnyű volt dolgozni magamon, könnyű volt dolgozni a csapattal.”

„Mindkét csapat nagyon nyitott volt, és jól tudta megtanítani azokat a pontokat, amikre szükségem volt. A nap során képes voltam fejlődni, és megtalálni a határokat.”

Schumacher kedden a második legjobb időt autózta a Ferrarival | Fotó: Scuderia Ferrari

Schumacher szerdai, 1 perc 29,998 másodperces ideje mindössze 22 ezredmásodperccel volt lassabb annál, amit egy nappal korábban, a Ferrarival futott – mely autó dominált a Bahreini Nagydíj hétvégéjén a sebességet tekintve.

Ferraris programját egyébként félbeszakította az eső kedden, és bár szerdán tovább tudott fejlődni, Schumacher azt mondja, nehéz összehasonlítani a köridőket.

„Teljesen mások voltak a körülmények. Nehéz összehasonlítani a két napot, az autók elöl nagyon gyorsak voltak. De tisztességes munkát végeztünk, és elégedettek lehetünk.”

A német tehetség szerdán már az Alfa Romeo autóját terelgette | Fotó: Alfa Romeo Racing

Schumacher hozzátette, a második tesztnapra az önbizalma is megnőtt,  igyekezett azokra a dolgokra fókuszálni, melyek „talán nem működtek jól kedden, vagy melyekkel kapcsolatban az volt az érzésem, hogy javítani tudok rajtuk”.

„Úgy tűnik, bevált, szóval elégedett vagyok.”

 

Kapcsolódó cikkek

Vettel: 2020 végéig biztosan maradok

Sebastian Vettel, a Ferrari F1-es pilótája úgy érzi, még ereje teljében van, ami a versenyzést illeti, így egyelőre nem gondol a visszavonulásra.

A Red Bull nem „gyanakszik” a Ferrari üzemanyagjára

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner azt mondja, nem igaz az, hogy „gyanakodva” tekint a Ferrari által használt üzemanyagra, ugyanakkor el kell ismerni, ez egy rendkívül fontos terület a fejlesztések szempontjából.

Ferrari: Nehéz döntés volt hátraküldeni Leclercet

A Ferrari Forma-1-es csapatát irányító Mattia Binotto elismerte, „nehéz” volt arra utasítani Charles Leclercet, hogy engedje el maga mellett csapattársát, Sebastian Vettelt a múlt hétvégi Kínai Nagydíjon.

Vettel: A következő hetek kulcsfontosságúak lesznek

A Ferrari idei eredményei egyelőre elmaradnak attól, amit a maranellóiak vártak volna az idei F1-es szezonban: Sebastian Vettel szerint még sok munka vár rájuk ahhoz, hogy kihozzák az autóból a benne rejlő lehetőségeket.

Friss hírek