Schumacher nem úszta meg a figyelmeztetést

Michael Schumacher figyelmeztetésben részesült, amiért összeütközött Sergo Perezzel a mai Szingapúri Nagydíjon.


Michael Schumacher figyelmeztetésben részesült, amiért összeütközött Sergo Perezzel a mai Szingapúri Nagydíjon.

A Mercedes német versenyzője a futam felénél járva érte utol a Sauber újoncát, akibe hátulról belerohant, ami miatt be kellett küldeni a biztonsági autót.

Bár Perez autója nem sérült meg az incidensben, egy extra kiállást be kellett iktatnia, hogy lecseréljék a szerelők defektes abroncsát.

Schumacher elmondta, hogy a baleset – ami miatt feladni kényszerült a küzdelmet – egy apró félreértés miatt következett be, azonban az FIA sportfelügyelői egy figyelmeztetésben részesítették a hétszeres világbajnokot.

„Úgy gondolom, hogy Michael túl optimista volt, mikor megkezdte a manővert” – mondta az egy pontot szerző Perez. „Bosszantó, hogy pozíciót vesztettem Felipe Massával szemben a végén, de a gumik elfogytak az autómon, és nem tudtam már védekezni.”

Az FIA továbbá 10.000 eurós bírságot szabott ki a Team Lotus alakulatára, amiért veszélyt okoztak a bokszutcában, mikor Sebastian Vettel mellé engedte ki Heikki Kovalainent.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!