Schumacher nyerte a második edzést Melbourne-ben - F1VILÁG.HU

Schumacher nyerte a második edzést Melbourne-ben

HIRDETÉS

Michael Schumacher volt a leggyorsabb az Ausztrál Nagydíj második, esővel tarkított szabadedzésén. A Mercedes világbajnoka mögött Nico Hülkenberg és Sergio Perez végzett. A Red Bull duója a középmezőnyben.



Michael Schumacher volt a leggyorsabb az Ausztrál Nagydíj pénteki második, esővel tarkított szabadedzésén.

A Mercedes hétszeres világbajnoka az utolsó pillanatokban futotta meg leggyorsabb körét, mikor a pálya már kezdett felszáradni és egyre gyorsabb lett.

Schumacherre azonban mindezek ellenére érdemes lesz odafigyelni, hiszen a tréning utolsó húsz percében fantasztikusan teljesített és kiváló köridőket ért el.

Schumacher végül letaszította a képzeletbeli dobogó legfelső fokáról Nico Hülkenberget (Force India), akinek be kellett érnie a második hellyel, Sergio Perez (Sauber) előtt.

A trópusi eső elérte a pályát a két szabadedzés között, így vizes aszfalton vette kezdetét a második másfélórás tréning. Schumacher és Perez diktálta a tempót az intermediate abroncsokon, majd a csapatok behívták versenyzőiket a garázsba, és várták, hogy megkezdődjön a pálya felszáradása.

A csapatok akkurátusan elbarikádozták autóikat a kíváncsiskodó szempárok elől, majd csak az utolsó húsz percben bőgtek fel ismét a motorok, mikor mindenki úgy ítélte meg, hogy a pálya elég száraz ahhoz, hogy feltegyék a slick abroncsokat.

Hülkenberg és Schumacher vívott ádáz küzdelmet az első helyért, előbbi lágy, utóbbi közepes gumikon. A Force India pilótájának csapattársa, Paul di Resta is járt az élen, ám végül a hatodik pozícióban végzett.

Fernando Alonso a negyedik helyre hozta be a Ferrarit Kamui Kobayashi (Sauber) előtt, aki az utolsó gyorskörén szélesen vette a célegyenesre ráfordítót így már nem volt esélye a javításra.

Hirdetés

Felipe Massa (Ferrari), Heikki Kovalainen (Caterham), Nico Rosberg (Mercedes) és a bajnoki címvédő Sebastian Vettel (Red Bull) zárta az első tíz sorát.

Bár az első edzésen brillíroztak, a McLaren versenyzői csak a tizenötödik, tizenhatodik helyen végeztek.

Többen is látogatást tettek a pálya szélén, többek között Perez, Jean-Eric Vergne (Toro Rosso), Mark Webber (Red Bull) és Kovalainen, ám egyikük sem törte össze autóját.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!