Schumacher nyerte az esős nyitóedzést - F1VILÁG.HU

Schumacher nyerte az esős nyitóedzést

A Mercedes GP német versenyzője, Michael Schumacher végzett az élen a Koreai Nagydíj esőáztatta első szabadedzésén. A hétszeres bajnok mögött Sebastian Vettel és Paul di Resta zárt.


A Mercedes GP német versenyzője, Michael Schumacher végzett az élen a Koreai Nagydíj esőáztatta első szabadedzésén. A hétszeres bajnok mögött Sebastian Vettel és Paul di Resta zárt.

Ahogyan arra az időjárás-előrejelzésekből számítani lehetett, nem úszta meg eső nélkül a Koreai Nagydíj pénteki edzésnapját a Forma-1 mezőnye: az első tréningen vizes pálya fogadta a versenyzőket.

A szabadedzés első perceiben valamennyi versenyző pályára gurult, hogy felmérje a körülményeket, ezt követően azonban közel 50 percig semmi sem történt. Végül Lewis Hamilton unta meg a várakozást, aki az extrém esőgumikkal végül kimerészkedett az aszfaltra: példáját többen követték, a hétvége első mért körét a brit pilóta futotta meg 2:05.484-cel.

A vizes pályán gyorsan változtak a körülmények, pozíciójában egészen a leintésig senki nem lehetett biztos. A leggyorsabb kört végül a hétszeres világbajnok Michael Schumacher rakta össze, aki 2:02.784-es időt futott, így 56 ezredmásodperccel maga mögé utasította az immáron kétszeres világbajnok Sebastan Vettelt.

Többekhez hasonlóan Schumachernek is volt egy kisebb kicsúszása: a német versenyző a kavicságyon át jutott csak el a bokszutcába az edzés hevében.

A harmadik helyre a Force India tehetsége, Paul di Resta ugrott előre az utolsó pillanatokban, őt csapattársa, Adrian Sutil, valamint Sebastien Buemi és Kamui Kobayashi követte.

A hetedik pozícióban Lewis Hamilton zárt, megelőzve Nico Rosberget és Sergio Perezt, míg a legjobb tíz helyezett sorrendje Mark Webber nevével egészült ki.

A sereghajtók mezőnyében a lotusos Karun Chandhok bizonyult a legjobbnak: az indiai pilóta kiválóan szerepelt, hiszen tizenegyedik lett. Jól szerepelt a World Series by Renault sorozat idei ezüstérmese, Jean-Eric Vergne is, aki a Toro Rosso autójában kapott lehetőséget Jaime Alguersuari helyett.

Jenson Button, valamint a Ferrari és a Renault versenyzői, Felipe Massa, Fernando Alonso, Vitaly Petrov és Bruno Senna úgy döntöttek, nem próbálkoznak mért körrel az esős tréningen, jobbára azért, mert az előrejelzések szerint nem várható eső szombatra és vasárnapra.

Hirdetés

A hétvége programja magyar idő szerint 7 órakor, a második szabadedzéssel folytatódik majd.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!