Niki Lauda

Schumacher örül, hogy a Ferrari felfigyelt a teljesítményére

Fotó: FIA F3
Fotó: FIA F3

A Forma-3-as Európa-bajnoki címre jó eséllyel pályázó Mick Schumacher azt mondja, örül annak, hogy idei teljesítményével a Ferrari figyelmét is felkeltette.

A hétszeres Forma-1-es világbajnok Michael Schumacher fia az elmúlt időszakban igazán magabiztos teljesítményt nyújt az F3-ban, a szezonzáró, hockenheimi hétvége előtt pedig 49 pontos előnnyel vezeti a bajnokságot.

Nemrég Maurizio Arrivabene, a Ferrari csapatfőnöke úgy nyilatkozott, „Maranello ajtaja nyitva áll” az ifjú Schumacher előtt, kvázi szívesen látnák őt juniorprogramjukban, ahonnan olyan kiváló versenyzők kerültek ki az elmúlt években, mint Jules Bianchi, Charles Leclerc, vagy Antonio Giovinazzi.

„Jó látni, hogy felfigyelnek a teljesítményemre – és az, hogy ezt egy olyan csapat teszi meg, mint a Ferrari, nagyszerű” – mondta Mick Schumacher.

„De már az, hogy úgy általánosságban a Forma-1 világával hozzák összefüggésbe a nevem, rendkívül pozitív.”

Korábban pletykaként felmerült, hogy Mick Schumacher akár már jövőre bemutatkozhat az F1-ben a Toro Rosso színeiben, ám a legvalószínűbb, hogy a német jövőre egy szintet feljebb lépve a Forma-2-ben folytatja.

„Jelenleg egyértelműen a Forma-3-ra összpontosítok. Egyeztetünk róla, de jelenleg még semmi sincs lefixálva.”

 

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek