Schumacher: Örülök, hogy nem én vagyok Vettel csapattársa! - F1VILÁG.HU

Schumacher: Örülök, hogy nem én vagyok Vettel csapattársa!

HIRDETÉS

A Forma-1 hétszeres világbajnoka, Michael Schumacher egy interjúban a minap elárulta, örül annak, hogy nem neki kell megbirkóznia a száguldó cirkuszban abszolút domináló honfitársával, Sebastian Vettellel.


A Forma-1 hétszeres világbajnoka, Michael Schumacher egy interjúban a minap elárulta, örül annak, hogy nem neki kell megbirkóznia a száguldó cirkuszban abszolút domináló honfitársával, Sebastian Vettellel.

Schumacher a tavalyi szezont követően intett búcsút végleg a Forma-1-nek, miután három idényt lehúzott a Mercedes alakulatánál komolyabb eredmények nélkül.

A német istálló idén kiváló formában versenyzett, a Red Bull mögött második lett a konstruktőrök versenyében, ami Schumacher szerint igazán figyelemreméltó teljesítmény.

„Nos, azt gondolom, ez egy nagyszerű eredmény a csapattól, főleg, ha megnézzük, hogy álltunk tavaly. A szezon végén gyakorlatilag sehol sem voltunk” – mondta a hétszeres világbajnok.

„Senki sem számított arra, hogy a szezon egy részében a bajnoki címért leszünk harcban. De megcsinálták, kiválóan kezdték az évet, és idény közben is sikerült tartaniuk a lépést. Egészen addig, amíg meg nem értettek, hogy az esélyeknek annyi, jobb, ha a 2014-es évadra fókuszálnak.”

„Az infrastruktúra abszolút a helyén van. Ross Brawn egy ideje már a megfelelő pozícióba szerződtetett bizonyos embereket, és most minden a helyén van ahhoz, hogy a jövőben a bajnoki címért harcolhasson az alakulat. És azt gondolom, ez meg is fog történni. Mindenesetre gratulálok ehhez a második helyhez.”

Schumacher elárulta, nagyon élvezi nyugdíjas életét, egyáltalán nem vágyik arra, hogy ismét aktív versenyzője legyen a Forma-1-nek. A versenyzéstől persze nem tud olyan könnyen elszakadni, manapság főleg a gokartpályán próbálja jól érezni magát.

„Élveztem, amikor a Nürburgringen F1-es autót vezethettem, de komolyan már nem akarok foglalkozni ezzel. Belefáradtam, ezért döntöttem a visszavonulás mellett. Belekezdtem az új életembe, ami nagyon jó. Már amikor először visszavonultam, akkor sem igazán hiányzott a versenyzés, hiszen rengeteg olyan dolgot csináltam, amiben örömömet leltem, szóval jó életem van.”

„Próbálok fiatal versenyzőket felfedezni a gokartban. Mindig is közel álltam ehhez. Van egy barátom, aki gokartokat épít, és én magam is szoktam tesztelni ezeket. A gokartozás egy lenyűgöző világ, imádom, hogy érintett lehetek benne. Mindig látok fiatal srácokat, akik odajönnek hozzám, én elmondom a véleményemet, ők pedig nagyra értékelik mindezt.”

Sebastian Vettel az idei szezonban sorozatban negyedik világbajnoki címét is bezsebelte, ráadásul több, Schumacher által tartott rekordot is átadott a múltnak. A korábban a Benettonnal és a Ferrarival történelmet író versenyző nem irigyli Vettel sikereit, sőt, örül honfitársa sikereinek, hiszen köztudottan jó kapcsolatot ápol vele.

Hirdetés

„Sebastian nagyszerű munkát végzett, következetes volt, elég csak megnézni csapattársa eredményeit. Úgy értem, Sebastian tizenhárom futamot nyert, Mark Webber pedig – ha jól tudom – egyet sem. Ez elég sokkoló. Örülök, hogy nem én vagyok a csapattársa! De egyértelműen méltó a bajnoki címre. Ha valakinek meg kell döntenie a rekordjaimat, akkor ő legyen az, ne más.”

Jövőre új szabályok lépnek érvénybe a Forma-1-ben, ami sokak szerint felboríthatja az elmúlt években kialakult erőviszonyokat. Schumacher szerint azonban továbbra is az aerodinamika lesz a döntő tényező.

„Szerintem nem kell sok változásra számítani a motorok miatt. Az aerodinamika mindig felülkerekedett a motorokon, és ez mindig így lesz. Szóval a jobb autó, a jobb csomag fog nyerni végül. Ha persze van két azonos csomag, akkor a jobb motor sokat számíthat, és tudjuk, hogy a Mercedes mindig élen járt a motorok tekintetében.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!