Schumacher szárnyal az új Mercedesszel - F1VILÁG.HU

Schumacher szárnyal az új Mercedesszel

HIRDETÉS

Pályára vitte Barcelonában jócskán továbbfejlesztett versenygépét a Mercedes Grand Prix alakulata – a brackley-i gárda Michael Schumacherrel folytatja a hét elején megkezdett munkát.


Pályára vitte Barcelonában jócskán továbbfejlesztett versenygépét a Mercedes Grand Prix alakulata – a brackley-i gárda Michael Schumacherrel folytatja a hét elején megkezdett munkát.

A csapat már az elmúlt napokban is számos fejlesztést felvonultatott, ám további alkatrészek érkeztek Spanyolországba csütörtök este – egyenesen a Mercedes angliai bázisáról.

A gárda hétszeres világbajnoka, Michael Schumacher egy továbbfejlesztett első vezetőszárnyat, valamint számos egyéb aerodinamikai elemet is pályára vitt a katalán fővárosban, miközben tovább folytatja a módosított diffúzor, valamint az új kipufogórendszer tesztelését.

Csatlakozz, hogy azonnal értesülj a Forma-1 legfrissebb híreiről!

A Mercedes-Benz motorsport-igazgatója, Norbert Haug elmondta, még ha nehéz is olvasni a teszteredményekből, arra számítanak, hogy a Red Bull és a Ferrari mögött harcolhatnak majd közvetlen riválisaikkal.

„Legalább egy tucat autó minden bizonnyal” – válaszolta a szakember arra a kérdésre, hogy hány közvetlen riválisuk lesz a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon.

„Az talán nyilvánvaló, hogy ki a leggyorsabb és ki futja a legkövetkezetesebb köridőket, aztán feltehetőleg az is világos, melyik csapat követi őket. És úgy gondolom, a harmadik helyen egy maroknyi csapat harcolhat majd az első versenyen.”

„De mint azt már láttuk a korábbi években is, ez megváltozhat. Megváltozhat a tesztek után – és megváltozhat egyik napról a másikra. Ha a csomag összeáll, ahogy tervezzük, talán előreléphetünk – ha pedig nem működik, tovább kell vizsgálnunk a lehetőségeket.”

Schumacher egyébként a pénteki tesztnapon meglehetősen hamar átvette az irányítást Barcelonában: már az első órában a tabella élére állt, és 1:21.268-es idejével megfutotta az idei év eddigi legjobbját.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!