Schumacher szerint nagyon szoros a mezőny - F1VILÁG.HU

Schumacher szerint nagyon szoros a mezőny

HIRDETÉS

Nem tulajdonít túl nagy jelentőséget a lágy abroncsok túlzott elhasználódásának a Mercedes hétszeres világbajnoka, Michael Schumacher.


Nem tulajdonít túl nagy jelentőséget a lágy abroncsok túlzott elhasználódásának a Mercedes hétszeres világbajnoka, Michael Schumacher.

A német versenyző vasárnap befejezte a W03-as versenygép felkészítését a 2012-es szezonra, és délután több, közepesen hosszú etapot is teljesített a Pirelli lágy abroncsain.

A hétszeres világbajnok előbb 3,3, majd később 3,7 másodpercet veszített az etap végére egy körön, míg a mclarenes Lewis Hamilton és a lotusus Kimi Räikkönen hasonló pályaviszonyok mellett, ugyanazon keverékű abroncsokkal körülbelül 2,5 másodperccel lett lassabb az utolsó körökre.

Az Autosport ezzel kapcsolatos kérdéseire reagálva azonban Schumacher úgy nyilatkozott, nem aggódik a gumik túlzott elhasználódása miatt.

„Nem igazán aggódom” – fogalmazott a 43 esztendős versenyző, majd hozzátette, habár reméli, jó formában várhatják a 2012-es szezont, nem számít arra, hogy a győzelemért harcolhatnak majd.

„Nem hinném, hogy lehetséges lesz az első helyért harcolni. A Red Bull már most nagyon erős, szóval teljesen más dolog lesz az első helyen lenni.”

„De az első helytől lefelé nagyon szoros a mezőny. Persze nagyon nehéz megítélni az erőviszonyokat úgy, hogy a teszteken nem ismerjük a részleteket, nem tudjuk, ki, mennyi üzemanyaggal rótta a köröket.”

„Az viszont nagyszerű, hogy már most sikerült javítanunk az autón. Egyértelműen jobban felkészültünk, mint a korábbi években.”

„Nagyon elégedettek vagyunk az általunk elvégzett munkával, sok kilométert megtettünk a tél során, rengeteg mindent megtudtunk az autóról, így jó alapokkal rendelkezünk. A versenygép kezdettől fogva jónak tűnik, és a tesztek során sikerült javítanunk rajta.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!