Verstappen vs. Ocon

Schumacher szerint remekül döntött a Mercedes

A Mercedes hétszeres világbajnoka, Michael Schumacher elárulta, egyáltalán nem bánta meg, hogy 2010-ben visszatért a Forma-1-be, most azonban elismeri, nagyon várja már a visszavonulást.


A Mercedes hétszeres világbajnoka, Michael Schumacher elárulta, egyáltalán nem bánta meg, hogy 2010-ben visszatért a Forma-1-be, most azonban elismeri, nagyon várja már a visszavonulást.

A Mercedes néhány héttel ezelőtt jelentette be, hogy Schumacher helyét a McLarentől érkező Lewis Hamilton veszi át – a német versenyző tehát három év után ismét szögre akasztja a sisakját.

Schumacher elmondta, úgy érzi, helyes döntést hozott, és nem igazak azok a pletykák, melyek szerint a Mercedes belekényszerítette a nyugdíjba.

„Alig várom már a visszavonulást – úgy gondolom, az adott körülmények között helyesen döntöttem” – mondta a hétszeres világbajnok a Frankfurter Allgemeine Zeitungnak nyilatkozva.

„A Mercedes vezetői többször hangsúlyozták, hogy a szezon után is szeretnének együtt dolgozni velem – nemcsak egy, hanem két évig is. Azt gondolom, ez nagyon nehéz lett volna számomra, még egyetlen szezonra is. Valójában belül talán már hónapokkal ezelőtt – tudat alatt – eldöntöttem, hogy visszavonulok.”

Schumacher elmondta, a Mercedes a lehető legjobb döntést hozta meg azzal, hogy leigazolta a McLarentől a 2008-as év Forma-1-es világbajnokát, Lewis Hamiltont.

„Őszintén szólva úgy gondolom, ha lehetőséged van arra, hogy leszerződtesd Lewis Hamiltont a Mercedeshez, akkor meg is kell tenned. Én ugyanígy döntöttem volna, ő a megfelelő választás.”

A hétszeres világbajnok kifejtette, egyáltalán nem bánta meg, hogy háromévnyi pihenő után 2010-ben visszatért a Forma-1-be, rengeteg mindent tanult ugyanis az elmúlt időszakban – elsősorban saját magáról.

„Ez a három év nagyon sokat jelentett nekem. Egy másik nézőpontból is megtapasztaltam a Forma-1-et, javítani tudtam személyiségemen. Megváltoztam, közelebb merem engedni magamhoz az embereket. Korábban mindig mikroszkóp alatt voltam, óriási nyomás nehezedett rám. Most sokkal nyitottabb és nyugodtabb vagyok.”

„Azt gondolom, büszke lehetek arra, amit a Forma-1-ben elértem. Persze bizonyos dolgok alakulhattak volna másképp, és nyilvánvalóan szerettem volna sikeres lenni a Mercedesszel is. De hogy van-e okom arra, hogy elégedetlen vagy szomorú legyek? Nincs.”

 

Kapcsolódó cikkek

Simán ment a Mercedes első napja Barcelonában

Lewis Hamilton és Valtteri Bottas is dolgozhatott a Mercedes Forma-1-es csapatának új autójával hétfőn, Barcelonában. A két versenyző összesen 150 kört tett meg a W10-essel.

Rosberg: Hamiltonnak is vannak gyenge pontjai

Nico Rosberg, a 2016-os év F1-es világbajnoka kíváncsi, hogy ki lesz idén Lewis Hamilton kihívója, és alig várja, hogy kiderüljön, mire lesz képes Charles Leclerc a Ferrari színeiben.

Hamilton egy erősebb Vettelre számít idén

Lewis Hamilton, a Mercedes világbajnoka újult energiával vág neki a 2019-es F1-es szezonnak, és reméli, hogy szoros csatákat vívhat a Ferrarival és a Red Bull-lal. 

Riportfilm: A bemutatás után pályán az új Mercedes

Bemutatta 2019-es Forma-1-es versenyautóját szerdán az elmúlt éveket végigdomináló Mercedes: a német istálló változatlan felállással, a Lewis Hamilton – Valtteri Bottas kettőssel vág neki az új bajnoki évadnak. Bemutatjuk az F1VILÁG.HU exkluzív riportfilmjét!

Friss hírek