Schumacher úgy érzi, egyre jobb a Mercedes

Michael Schumacher elégedettségének adott hangot, miután idei legjobb rajtpozícióját szerezte meg a Török Nagydíj szombati időmérő edzésén, ahol az ötödik lett.


Michael Schumacher elégedettségének adott hangot, miután idei legjobb rajtpozícióját szerezte meg a Török Nagydíj szombati időmérő edzésén, ahol az ötödik lett.

„Elégedett vagyok a mai időmérőmmel, és úgy gondolom, hogy sikerült előrelépést elérnünk” – mondta a hétszeres világbajnok, aki az idei évben immáron másodszor rajtolhat csapattársa, Nico Rosberg elől a versenyen.

„Ha figyelembe vesszük azt a tényt, hogy ezen a pályán igazán számít az aerodinamikai hatékonyság, akkor azt mondhatjuk, hogy a kemény munka meghozta gyümölcsét, és sikerült előrelépést elérnünk, amiért hatalmas dicséret illeti a srácokat.”

Schumacher egyébként utolsó mért körét nem tudta befejezni, ugyanis a hírhedt nyolcas kanyarban elvesztette autója felett az uralmát, megpördült, és a kavicságyban ragadt.

„Ami a nyolcas kanyarban történt, nos, az utolsó lehetőségem volt, hogy javítsak, ezért még keményebben hajtottam, de sok volt, és kicsúsztam.”

“Szerencsére viszont nem sérült a versenygépem, így minden gond nélkül nekivághatok a vasárnapi megmérettetésnek” – magyarázta a hétszeres világbajnok, aki a pálya tisztább oldaláról rajtolhat.

„Ami a rajtpozíciómat illeti, örülök neki, hiszen a pálya tisztább oldaláról indulhatok, így minden esélyem meglesz arra, hogy megtartsam a helyezésemet, sőt akár pozíciókat is nyerjek az első métereken.”

„Az edzéseken gyakoroltuk a rajtot, és az én oldalam sokkal jobbnak tűnt. Ami a holnapi versenyt illeti, megpróbálok egy jó rajtot venni, és a lehető legjobb eredményt elérni.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!