Schumacher újra nyert, az összetettben is az élre állt

Fotó: FIA F3
Fotó: FIA F3

Idei 7. futamgyőzelmét szerezte a Forma-3-as Európa-bajnokság mezőnyében Mick Schumacher – a német versenyző újabb sikerének köszönhetően az összetettben is átvette a vezetést.

Schumacher a pole pozícióból kezdhette meg az első spielbergi versenyt a Red Bull Ringen, és bár kezdetben vizes volt a pálya, a német magabiztosan rótta a köröket az élen, a vezetést pedig nem engedte ki a kezei közül.

Mick Schumacher végül elsőként szelte át a célvonalat – sorozatban negyedik győzelmét aratta a szériában.

Az újabb győzelemnek köszönhetően a hétszeres Forma-1-es világbajnok Michael Schumacher fia az összetett pontversenyben is átvette a vezetést, előnye 18 pont Daniel Ticktummal szemben.

Spielbergben még két versenyt rendeznek, mindkettőt vasárnap.

 

Kapcsolódó cikkek

Képgaléria: Mick Schumacher első F1-es tesztje

Két napot töltött el Forma-1-es versenyautó volánja mögött Mick Schumacher. A német tehetség kedden a Ferrari, szerdán az Alfa Romeo versenygépével körözött Bahreinben.

Schumacher nem számított ilyen teljesítményre az F1-es teszten

Az elmúlt napokban a Ferrarival és az Alfa Romeóval is tesztelő Mick Schumacher elárulta, nem számított arra, hogy ilyen teljesítményt tud majd nyújtani a bahreini gyakorláson – a német azt mondja, „könnyedén” tudott fejlődni mindkét versenyautó volánja mögött.

Russell és a Mercedes a leggyorsabb Bahreinben

A Mercedes autójával tesztelő George Russell volt a leggyorsabb a Forma-1-es csapatok bahreini tesztjének szerdai napján. Mick Schumacher újra autóba ült, ezúttal az Alfa Romeóval rótta a köröket.

Friss hírek