Verstappen vs. Ocon

Schumacher: Vettel megdöntheti a rekordjaimat

A Forma-1 legsikeresebb versenyzője, Michael Schumacher szerint honfitársa, Sebastian Vettel képes lehet arra, hogy túlszárnyalja az ő rekordjait.


A Forma-1 legsikeresebb versenyzője, Michael Schumacher szerint honfitársa, Sebastian Vettel képes lehet arra, hogy túlszárnyalja az ő rekordjait.

A spanyol Marca című lapnak nyilatkozva Vettel nemrég úgy fogalmazott, nevetséges összehasonlítani az ő teljesítményét Schumacherével.

„Nekem három bajnoki címen van, ami össze sem hasonlítható héttel” – mondta a Red Bull versenyzője. „A következő pár évben biztosan nem lehet megdönteni a rekordjait, szóval még csak nem is gondolkodom ezen.”

„Volt néhány nagyon jó évem, de ez hirtelen megváltozhat.”

A 44 esztendős Schumacher azonban úgy véli, az ifjú versenyző túlszárnyalhatja az ő sikereit, aminek ő személy szerint nagyon is örülne.

„Neki van a legjobb csomagja, és a bajnoki címeket általában a legjobbak nyerik” – mondta Schumacher a Vier belga televíziónak.

„A rekordok azért vannak, hogy megdöntsék őket. Engem is motiváltak, amíg versenyeztem, és végül elértem céljaimat. Higgyenek nekem: ha Sebastian túlszárnyalja az én sikereimet, akkor nagyon fogok örülni neki. Rövid idő alatt három bajnoki címet nyert, szóval miért ne nyerhetne hetet?”

Vettel másik honfitársa, Hans-Joachim Stuck mindazonáltal úgy véli, Schumacher rekordjait nem fogja átadni a múltnak a most 26 esztendős pilóta.

„Teljesen mások a körülmények” – fogalmazott az ex-pilóta a Sport1-nek. „Akkoriban, ha Schumacher egy új első szárnyról álmodott, másnap megkapta és tesztelhette is. A jelenlegi szabályok miatt ez ma már nem így van.”

Stuck szerint ráadásul Vettel sikerei egy másik személytől is rendkívüli mértékben függnek: Adrian Newey-tól.

„Ha valamilyen okból kifolyólag Newey már nem volna ott, azt hiszem, a csapat teljesen más helyzetben lenne.”

 

Kapcsolódó cikkek

F1-es teszt: Vettel a leggyorsabb délelőtt

Hétfőn megkezdték a tesztelést a Forma-1 csapatai Barcelonában – a Ferrari számára jól indult a nap, Kimi Räikkönen azonban az Alfa Romeóval már pár perc után a sóderágyba csúszott.

Riportfilm: A Ferrari 2019-es autójának bemutatója

Pénteken egy lenyűgöző prezentáció keretében mutatta be új autóját a Ferrari Forma-1-es csapata. Az SF90-es modellel idén Sebastian Vettel és Charles Leclerc szállhat harcba. A bemutatóról exkluzív riportfilmet készített az F1VILÁG.HU.

Friss hírek