Verstappen vs. Ocon

Schumacherék eredményes folytatást várnak

Magabiztosan várják a 2012-es év következő futamát a Mercedes AMG Petronas versenyzői: Michael Schumacher és Nico Rosberg is abban bízik, az első két versennyel ellentétben Sanghajban végre az ő oldalukra áll a szerencse.


Magabiztosan várják a 2012-es év következő futamát a Mercedes AMG Petronas versenyzői: Michael Schumacher és Nico Rosberg is abban bízik, az első két versennyel ellentétben Sanghajban végre az ő oldalukra áll a szerencse.

A melbourne-i, illetve sepangi időmérőn a Mercedes versenyzői meggyőzően szerepeltek, különböző okok miatt azonban a versenyen nem tudtak jól teljesíteni, így mindössze egyetlen pont áll a csapat neve mellett a konstruktőri tabellán.

Az istálló hétszeres világbajnoka, Michael Schumacher elárulta, habár eddig nem sokszor volt szerencséje Kínában, reméli, hogy idén fordul a kocka, és szép eredményekkel örvendeztetheti meg rajongóit.

„Soha nem volt sok szerencsém Sanghajban, eltekintve 2006-os győzelmemtől” – mondta a német.

„Ez viszont idén megváltozhat. A 2012-es év első két versenyén nem sikerült hozni azt a tempót, amit az időmérőn produkáltunk, de intenzíven dolgoztunk azért, hogy megoldjuk ezt, szóval azt hiszem, Kínában erős teljesítménnyel ajándékozhatjuk meg rajongóinkat.”

Schumacher csapattársa, Nico Rosberg szintén nagy reményekkel várja a következő megmérettetést: az ifjú versenyző elmondta, kedveli a kínai pályát, és reméli, hogy jövő hétvégén sikerül javítaniuk a W03-as konstrukció versenytempóján is.

„Szép emlékeket őrzök a Kínai Nagydíjról, hiszen 2010-ben dobogóra állhattam itt, tavaly pedig vezettem is a versenyt” – nyilatkozta Rosberg.

„Valójában számomra Kínában kezdődik a szezon, mivel az első két verseny nem a tervek szerint alakult. A pálya nagyban eltér az első két helyszíntől, mivel jobban megterheli az első gumikat, mint a hátsókat. Tudjuk, hogy gyors autónk van, de szeretnénk javítani a versenytempón, és remélhetőleg jobb teljesítményre leszünk majd képesek a futamon.”

 

Kapcsolódó cikkek

Rosberg: Hamiltonnak is vannak gyenge pontjai

Nico Rosberg, a 2016-os év F1-es világbajnoka kíváncsi, hogy ki lesz idén Lewis Hamilton kihívója, és alig várja, hogy kiderüljön, mire lesz képes Charles Leclerc a Ferrari színeiben.

Íme 11 F1-es rekord, ami megdőlhet idén

43 nap múlva elrajtol az F1-es mezőny Ausztráliában: a szezon óriási izgalmakat tartogat, és jó néhány rekord megdőlhet 2019-ben – íme néhány érdekesség, amire érdemes lesz odafigyelni idén!

Bottas idén nagyon felidegesítheti Hamiltont

A 2016-os év Forma-1-es bajnoka, Nico Rosberg szerint utódja, Valtteri Bottas sokkal jobb annál, mint amit az elmúlt évben mutatott, és képes lehet arra, hogy 2019-ben „jócskán felidegesítse” Lewis Hamiltont.

Friss hírek