Sajtó: Schumachert egy párizsi kórházba szállították

Michael Schumacher, Ferrari, CanadianGP2001,
Fotó: Scuderia Ferrari
A Le Parisien című francia lap értesülései szerint egy párizsi kórházba szállították a Forma-1 hétszeres világbajnokát, Michael Schumachert, ahol egy őssejtkezelésre szakosodott neves szívsebész foglalkozik vele.

A francia lap meg nem nevezett forrásaira hivatkozva arról számolt be a minap, Schumachert hétfő délután szállították a Georges-Pompidou kórházba, ahol korábban már többször is járt. A német autóversenyzőt kezelői orvosi csapat vezetője nem más, mint Philippe Menasche szívsebész, aki úttörő szerepet játszott a szívelégtelenségekkel kapcsolatos őssejt-terápia alkalmazásában.

Schumacher még 2013 decemberében szenvedett súlyos síbalesetet Meribelben, egészségi állapotát azóta titokban tartja a család.

A Le Parisien beszámolójában arról is ír, Schumacher orvosa, és egyben a család jó barátja, Gerard Saillant professzor is jelen van a párizsi kórházban.

A lap egyébként meglehetősen részletesen beszámol Schumacher átszállításának körülményeiről: azt írja, hétfő délután 15 óra 40 perc körül mentőautó érkezett a kórházhoz, és egy 10 fős csoport hordágyon vitte be a kórházba a német autóversenyzőt, akit sötétkék lepedővel takartak el.

Philippe Menasche szívsebész 2014-ben szerzett komoly hírnevet azzal, hogy először a világon embrionális szívsejt-transzplantációt végzett egy szívbetegségben szenvedő betegnél. Azóta folyamatosan új kísérleteket folytat az őssejtterápiával kapcsolatban.

A Le Parisien szerint Schumacher intravénás őssejtbeültetést kaphat – ezek az őssejtek a testben oszlanak el, és gyulladásgátló hatást fejtenek ki. Úgy tudni, a kezelés kedden reggel kezdődik, Schumacher pedig szerdán hagyja el a kórházat.

A hétszeres világbajnok családja egyelőre nem reagált a most megjelent hírekre, utoljára még januárban, Schumacher 50. születésnapján adott ki közleményt.

„Biztosak lehetnek benne, hogy a legjobb kezekben van, és megteszünk mindent, ami emberileg lehetséges, hogy segítsük őt” – írta a család akkor.

„Kérjük, értsék meg, hogy Michael akaratának kívánunk eleget tenni, és az olyan érzékeny témákat, mint például az egészsége, magánügyként kezeljük – ahogy mindig is.”

A Le Parisien által megjelentett információk tehát nem tekinthetők hivatalos tájékoztatásnak Schumacher egészségi állapotával kapcsolatban.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
}

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!