Schumachert megdöbbentette a Ferrari ereje

Fotó: Scuderia Ferrari
Fotó: Scuderia Ferrari
„Megdöbbentő” élmény volt vezetni Mick Schumacher számára a Ferrari 2019-es Forma-1-es versenyautóját. A német azt mondja, azonnal kényelmesen érezte magát az SF90-es versenygépben.

Schumacher január óta a Ferrari versenyzői akadémiájának tagja, Bahreinben pedig először vezethette a Ferrari idei versenyautóját.

A hétszeres Forma-1-es világbajnok Michael Schumacher fia 56 kört tett meg kedden, Max Verstappen mögött pedig a 2. legjobb idővel zárta a napot a Pirelli C5-ös keverékével.

„Megdöbbentő volt. Amikor először ráléptem a gázra, illetve felfedeztem mindent, az járt a fejemben, ’ennek a dolognak komoly ereje van’” – mondta Schumacher a tesztnap végén.

„Remekül éreztem magam. Rengeteg potenciál van az autóban a kanyarsebességeket, a kigyorsításokat és minden mást illetően. Nehéz leírni. Nagyon jó volt, rögtön otthon éreztem magam.”

„Csodálatos volt megtenni az első köröket, és látni, hogy a srácok dolgoznak az autón – hogy értem dolgoznak. Kényelmesen éreztem magam.”

Fotó: Scuderia Ferrari

A 20 esztendős tehetség számára érzelemdús nap volt a mai, ugyanakkor azt mondja, könnyű volt a feladatára összpontosítani.

„Valahányszor pályára gurultam, tanultam valami újat – hogy hogyan is vezessem az autót, milyenek az érzéseim az autóban, mit is szeretnék az autótól. És szerintem jól dolgoztunk.”

„Azt gondolom, nagyszerű volt a harmónia csapatok belül, és én is szépen tanultam.”

Fotó: Scuderia Ferrari

Schumachert nem igazán foglalkoztatja az, hogy 6 tizeddel elmaradt Verstappen mai legjobbjától.

„Maxnak rengeteg tapasztalata van – szerintem nagyon elégedettek lehetünk. Elvégeztük a dolgunkat, és nagyon örülök annak, ahogy éreztem magam az autóban, és hogy mennyire magabiztos voltam. Szerintem remek nap volt.”

A csapatok dolgát eső hátráltatta ma, és bár Schumacher azt mondja, „balszerencse”, hogy emiatt nem tudott annyit körözni, holnap az Alfa Romeo autójával tovább folytatja a munkát.

„Vártam, hogy újra kiguruljak és javítsak azokon a dolgokon, amiken javítani akartam. Nem tettünk meg talán annyi kört, mint szerettünk volna, szóval holnap megpróbáljuk majd kiterjeszteni a munkát!”

 

Kapcsolódó cikkek

Vettel: 2020 végéig biztosan maradok

Sebastian Vettel, a Ferrari F1-es pilótája úgy érzi, még ereje teljében van, ami a versenyzést illeti, így egyelőre nem gondol a visszavonulásra.

A Red Bull nem „gyanakszik” a Ferrari üzemanyagjára

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner azt mondja, nem igaz az, hogy „gyanakodva” tekint a Ferrari által használt üzemanyagra, ugyanakkor el kell ismerni, ez egy rendkívül fontos terület a fejlesztések szempontjából.

Ferrari: Nehéz döntés volt hátraküldeni Leclercet

A Ferrari Forma-1-es csapatát irányító Mattia Binotto elismerte, „nehéz” volt arra utasítani Charles Leclercet, hogy engedje el maga mellett csapattársát, Sebastian Vettelt a múlt hétvégi Kínai Nagydíjon.

Vettel: A következő hetek kulcsfontosságúak lesznek

A Ferrari idei eredményei egyelőre elmaradnak attól, amit a maranellóiak vártak volna az idei F1-es szezonban: Sebastian Vettel szerint még sok munka vár rájuk ahhoz, hogy kihozzák az autóból a benne rejlő lehetőségeket.

Friss hírek