Schumi és Vettel nyerte a Nemzetek Kupáját - F1VILÁG.HU

Schumi és Vettel nyerte a Nemzetek Kupáját

HIRDETÉS

Michael Schumacher és Sebastian Vettel zsinórban hatodszor nyertek Nemzetek Kupáját Németországnak, miután fantasztikus teljesítményt mutatva, mindenkit maguk mögé utasítottak.


Michael Schumacher és Sebastian Vettel zsinórban hatodszor nyertek Nemzetek Kupáját Németországnak, miután fantasztikus teljesítményt mutatva, mindenkit maguk mögé utasítottak.

A páros fantasztikusan teljesített, minden egyes küzdelmet megnyerta torna során, melynek első alkalommal adott otthont a bangkoki Rajamangala Stadion.

A döntőben Schumacher gördült elsőként pályára, a Forma-1 hétszeres világbajnoka Romain Grosjeant múlta felül, miután a francia pilóta az egyik kanyarban megcsúszott a KTM X-Bow-val.

Vettel pedig a WRC sztárját, Sebastien Ogiert múlta felül a második körben, mellyel simán, csont nélkül szereztek újabb címet a Nemzetek Kupáján a német csapat színeiben.

Schumacher így nyilatkozott a győzelem után: „Egyértelmű, hogy jövőre is itt leszünk, muszáj. Az én szerencseszámom a hetes, így nagyon keményen fogunk hajtani jövőre, hogy zsinórban hetedszer is miénk lehessen a trófea.”

Az ausztrál csapat, melyet a négyszeres ausztrál V8 Supercar bajnok, Jamie Whincup és az ötszörös világbajnok (500cc motor), Mick Doohan erősített, magabiztosan menetelt az elődöntőig, mikor a német csapat kiütötte.

A Schumacher-Vettel alkotta párosnak egyetlen necces pillanata volt az ausztrál gárda ellen, mikor a Red Bull immáron háromszoros világbajnoka nekicsúszott a gumifalnak az egyik kanyarban az 570 lóerős Lamborghini Gallardóval, ám hihetetlen bravúrt bemutatva, megnyerte a menetet.

A másik elődöntőben a francia csapat az All Star csapatot verte meg, melyet a Le Mans legenda, Tom Kristensen és a MotoGP kétszeres világbajnoka, Jorge Lorenzo alkotott.

A csoportkörben, amely az elődöntőkhöz vezetett, Franciaország és az All Stars kvalifikálta magát Amerika (IndyCar bajnok, Ryan Hunter-Reay és a Production World Rally bajnok, Ben Guerra) és Nagy-Britannia (David Coulthard és Andy Priauly) legyőzésével.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!