Schumi gyermeki lelkesedéssel helyettesítette volna Massát a Ferrarinál - F1VILÁG.HU

Schumi gyermeki lelkesedéssel helyettesítette volna Massát a Ferrarinál

HIRDETÉS
Fotó: Scuderia Ferrari,

Egy kisgyerek lelkesedésével ült volna be a sérült Felipe Massa helyére 2009-ben az akkor már hétszeres Forma-1-es világbajnok Michael Schumacher. A visszatérés végül mégsem jött össze a Ferrari színeiben.

Felipe Massa a 2009-es Magyar Nagydíj időmérő edzésén szenvedett fejsérüléseket, amikor egy másik versenyautóról leváló rugó fejen találta őt.

A Ferrari eredeti terve az volt, hogy a brazil versenyzőt Schumacher helyettesíti majd, aki a 2006-os idény végén akasztotta szögre sisakját.

Luca di Montezemolo, a Ferrari akkori elnöke meg is egyezett a némettel, végül azonban a visszatérés mégsem valósult meg, mivel Schumacher nem sokkal korábban egy motorbaleset következtében nyaksérüléseket szenvedett.

„Behívtam Michaelt az irodámba és azt mondtam, ’Michael, figyelj, ezt meg kell tenned értem és a Ferrariért, vissza kell térned!’” – emlékezett vissza di Montezemolo.

„Fél órán át lehetetlen volt meggyőzni őt, de 1 óra után azt mondta, ’oké, nem tudok nemet mondani’.”

„Úgy ment át a versenyzési részlegünkre, mint egy kisgyerek, mint egy fiatal versenyző, tele szenvedéllyel. Aztán elment Mugellóba, ahol egy remek tesztet végzett el régebbi autókkal, de sajnos ezt követően az orvosa azt mondta, hogy nem áll készen. Nagyon rosszul esett ez mindannyiunk számára.”

Massát végül Luca Badoer helyettesítette két versenyen át, majd a szezon utolsó öt futamán Giancarlo Fisichalla kapott lehetőséget.

Schumacher pedig 2010-ben visszatért a Forma-1-be – igaz, nem a Ferrarival, hanem a Mercedesszel, ahol egykori főnöke, Ross Brawn irányítása mellett 3 éven át versenyzett.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!