Schumi szerint nagy dobásra készül a Renault és a BMW - F1VILÁG.HU

Schumi szerint nagy dobásra készül a Renault és a BMW

HIRDETÉS

A Forma-1 hétszeres világbajnoka, Michael Schumacher úgy gondolja, hogy a Renault és a BMW fejlődik majd a legtöbbet az idei szezonban, és az említett két csapat lesz a legnagyobb ellenfele a Ferrarinak és a McLarennek.

A Forma-1 hétszeres világbajnoka, Michael Schumacher úgy gondolja, hogy a Renault és a BMW fejlődik majd a legtöbbet az idei szezonban, és az említett két csapat lesz a legnagyobb ellenfele a Ferrarinak és a McLarennek.

Fernando Alonso a McLarennél eltöltött egy évét követően idén visszatért a Renault-hoz, amely borzalmasan teljesített a tavalyi esztendőben, miután korábban két bajnoki címet is szerzett a spanyol versenyzővel.

A BMW eközben a második helyen végzett a konstruktőrök versenyében, miután a kémbotrány miatt kizárták a McLarent.

“Hatalmas küzdelem lesz a két élcsapat között, de arra számítok, hogy a Renault és a BMW is közelebb kerül az élen állókhoz, és lesznek olyan versenyek, ahol meg is tudják majd szorongatni őket” – mondta a Ferrari tanácsadója a Wrooom elnevezésű sí-rendezvényen.

A német versenyző továbbá azt is elmondta, hogy a Ferrari egykori technikai igazgatójával, Ross Brawnnal megerősödött Honda is komoly előrelépésre számíthat 2008-ban.

“Ross a legmegfelelőbb ember arra, hogy jó útra térítse a Hondát, mert ő képes erre. Azonban ez időbe fog telni, nem lesz egyszerű” – folytatta Schumacher, aki a 2006-os idény végén fejezte be versenyzői pályafutását, ám karácsony előtt két alkalommal is tesztelt egykori csapatával.

A 39 éves versenyző elárulta, még a szezonnyitó Ausztrál Nagydíj előtt ismét autóba ül majd, azonban most is hangsúlyozta, nem szeretne visszatérni a királykategóriába, még akkor sem, ha Kimi Raikkönen vagy Felipe Massa elhagyná az olaszokat.

“Hamarosan ismét visszatérek a pályára. Ha a csapat igényt tart rá, és nem sokszor, akkor szívesen tesztelek. Valószínűleg még a szezon kezdete előtt kipróbálhatom a Ferrari új autóját. Néhány versenyre ellátogatok majd, az európaiakra, de nem szeretnék túl sokat utazni” – folytatta Schumacher, aki azt is elmondta, jót tett a csapatnak, hogy Stefano Domenicali átvette a csapatvezetői feladatokat Jean Todttól.

“Minden egyes változás, ami az elmúlt időben történt, erősebbé tette a csapatot. Mindenképpen javult a helyzet. Stefano nagyon tapasztalt szakember, nem is beszélve arról, hogy mellette áll Jean, aki ha szükséges, tud segíteni neki” – tette hozzá Schumacher.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!