Schumi szerint óriási sikert arattak az új szabályok - F1VILÁG.HU

Schumi szerint óriási sikert arattak az új szabályok

HIRDETÉS

Hatalmas sikert arattak a Forma-1 idén bevezetett szabályai – véli a sportág hétszeres világbajnoka, Michael Schumacher, aki szerint nem csak látványosabb, de igazságosabb is lett a versenyzés.


Hatalmas sikert arattak a Forma-1 idén bevezetett szabályai – véli a sportág hétszeres világbajnoka, Michael Schumacher, aki szerint nem csak látványosabb, de igazságosabb is lett a versenyzés.

A német versenyző szerint az állítható hátsó szárny, a kinetikus energia-visszanyerő rendszer (KERS), valamint a Pirelli abroncsai együttesen remek show-t kínálnak a nézőknek.

„Azt gondolom, ég és föld a különbség, óriási siker, amit láthatunk – nem csak Sanghajban volt az, hanem a korábbi versenyeken is, különösen a versenyzők szempontjából.” – mondta elégedetten a hétszeres világbajnok.

„A legjobb példa, amit fel tudok hozni, az Fernando Alonso szenvedése a tavalyi Abu Dhabi Nagydíjon. Egyértelműen gyorsabb volt és a bajnoki címért küzdött, ám egy szokásos versenyhelyzetben beragadt a forgalomba. Ez előfordul, ha az ember nem annyival gyorsabb, és nem elég gyors a pálya egy bizonyos pontján – így nem tudja megelőzni az előtte haladót.”

„Továbbra is gyorsabbnak kell lenni az elöl haladónál, máskülönben nem kerülhetsz közel hozzá, de nem kell mérföldekkel gyorsabbnak lenni, és játszhatsz a különböző rendszerekkel, hogy lehetővé tedd az előzést.”

Schumacher hozzátette, amellett, hogy látványosabb lett a Forma-1, sokkal igazságosabb is, hiszen a leggyorsabb versenyzőknek lehetőségük van arra, hogy előrelépjenek a futamok során – ami a kifinomult aerodinamikával rendelkező autók esetében az elmúlt években egyáltalán nem volt könnyű.

„Azt gondolom, hogy sokkal fairebb is, mert a gyorsabb versenyző lehet elöl, nem pedig az, aki taktikai okok miatt került oda – ezzel együtt persze a stratégia továbbra is fontos. Minden összetevő ugyanaz maradt, de számomra ez sokkal igazságosabb és látványosabb.”

Schumacherrel ellentétes véleményen van a Red Bull versenyzője, Mark Webber, aki szerint az előzés az új szabályok miatt igencsak leértékelődött.

„Minden a taktikáról szól. Fel lehet hozni példaként Jenson Buttont, Nicót [Rosberg], vagy épp Fernandót [Alonso]. Ők rendkívüli versenyzők és tudják, hogy kell küzdeni, de egyszerűen nincs lehetőség arra, hogy visszatámadjanak. Ez pedig nem az igazi… csupán keresztülmegyünk egy folyamaton” – magyarázta az ausztrál.

Hirdetés

„Én is voltam ebben a helyzetben már, amikor valaki megérkezett mögém, de nem igazán van lehetőség arra, hogy visszatámadjunk. De ez a helyzet manapság, ez csak taktika, a versenyzés sokkal kevesebb lett.”

„Viszont úgy tűnik, az emberek elégedettek ezzel, élvezik a küzdelmeket, és ha ez a helyzet, akkor a show szempontjából ez mindenképp remek.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!