Semmi félnivalója nincsen a Red Bullnak - F1VILÁG.HU

Semmi félnivalója nincsen a Red Bullnak

HIRDETÉS

A Red Bull Racing csapatfőnöke, Christian Horner úgy gondolja, hogy nincsen félnivalójuk a szezon hátralévő versenyein, jóllehet komoly rajtuk a nyomás, hiszen első vb-címük forog kockán a Forma-1-ben.


A Red Bull Racing csapatfőnöke, Christian Horner úgy gondolja, hogy nincsen félnivalójuk a szezon hátralévő versenyein, jóllehet komoly rajtuk a nyomás, hiszen első vb-címük forog kockán a Forma-1-ben.

Bár matematikailag még mindig ötesélyes a világbajnokság, egyre inkább úgy tűnik, hogy a McLaren versenyzői kiestek a világbajnoki címért folytatott küzdelemből, és a Red Bull pilótái, illetve a Ferrari spanyolja, Fernando Alonso között dől majd el a vb-cím sorsa.

A Ferrari vezetése ugyan elmondta, hogy a hátralévő három versenyhelyszín vélhetően jobban fog feküdni nekik, mint a suzukai pálya, a Red Bullnál szintén magabiztosan várják a folytatást, és biztosak abban, hogy az RB6 eredményes lesz a hajrában.

„Semmi olyan nincsen, amitől félnünk kellene a hátralévő három versenyen” – mondta Horner, miután csapata egy újabb kettős győzelmet aratott a Japán Nagydíjon.

„A tavalyi évben Abu Dhabiban és Brazíliában is kiválóan teljesítettünk, így nem látunk okot arra, hogy ez másképp legyen idén. Azonban természetesen semmit nem vehetünk biztosra. Korea mindannyiunk számára új lesz, és lesznek olyan területek, amik kihozhatják a gyengéinket.”

„A szezon egyik leghosszabb egyenese található a pályán, amit trükkös, technikás rész követ. Az első szektor, ahol a hosszú egyenesek vannak, nem valószínű, hogy nagyon feküdni fog számunkra, de remélhetőleg a második, és a harmadik szektor a mi territóriumunk lesz.”

„Viszont azt gondolom, egy körön belül az egyes csapatok erősségei, és a mi gyengeségeink kiegyenlítik egymást, szóval egy nagyon szoros mezőnyre van kilátás, ahogy azt már az idei szezon során megszokhattuk.”

A Red Bull magabiztosan vezeti a konstruktőrök versenyét, jelenleg 45 ponttal áll a második helyet birtokló McLaren előtt, mely csapatot további 47 ponttal lemaradva a Ferrari követ a harmadik helyen.

Az egyéni bajnokságban szorosabb a mezőny: Mark Webber 14 pontos előnnyel áll a tabella élén, Fernando Alonso és Sebastian Vettel előtt, akik azonos pontszámmal állnak a második, illetve a harmadik helyen, három futammal a vége előtt.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!