Senna: Barcelonában tisztább képet kaphatunk - F1VILÁG.HU

Senna: Barcelonában tisztább képet kaphatunk

HIRDETÉS

Barcelonában már tisztább képet kapunk az erőviszonyokat illetően, mint a múlt heti, jerezi teszteken – véli a Williams istálló újonnan szerződtetett versenyzője, Bruno Senna.


Barcelonában már tisztább képet kapunk az erőviszonyokat illetően, mint a múlt heti, jerezi teszteken – véli a Williams istálló újonnan szerződtetett versenyzője, Bruno Senna.

A mezőny legtöbb csapata már új versenygépével képviseltette magát Dél-Spanyolországban, az előszezon első kollektív tesztsorozatán.

A legtöbb kört Bruno Senna autózta össze Jerezben: összesen 250-szer ment körbe a pályán, és az összesített tabella tizenötödik helyén zárt.

Ezzel együtt a brazil leszögezte, felesleges messzemenő következtetéseket levonni az elért eredményekből, azok ugyanis egyáltalán nem tükrözik a valós erőviszonyokat.

„Nehéz megmondani, hogy is állunk. Nem ugyanazt a tesztprogramot hajtottuk ugyanis végre, mint a többi csapat” – fogalmazott Senna. „Valahol a középmezőnyben vagyunk, de csak Barcelonában kapunk tisztább képet, amikor a többség már jóval letisztultabb tesztprogramot teljesít.”

„Úgy gondolom, erős platformra építkezhetünk, és vannak ötleteink arra vonatkozóan is, hogy milyen irányba folytassuk a munkát, de minden pálya más és más. Az autó viselkedése szempontjából a jerezi igencsak egyedülálló, szóval Barcelonában, illetve a tradicionálisabbnak mondható pályákon több mindent tanulhatunk.”

Senna hozzátette, bízik abban, hogy a Williams FW34-es versenygépe jól teljesít majd a jövő heti teszten, Barcelonában.

„Sok mindent teszteltünk legutóbb, megpróbáltunk javítani a gumik következetességén is, szerettünk volna fejlődni a lassú és gyors kanyarokban egyaránt. Minden teszttel, amit elvégeztünk, sikerült egyre jobban megértenünk az autót, ez volt a jerezi tesztsorozat legfőbb célja.”

„Most tehát, Barcelonára készülvén jobban ismerjük az autót, és ami a legfontosabb, hogy tudjuk, milyen irányba induljunk el, ha problémával találjuk szemben magunkat.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!