Senna jövőre ismét versenyezni akar a Forma-1-ben - F1VILÁG.HU

Senna jövőre ismét versenyezni akar a Forma-1-ben

HIRDETÉS

2012-ben ismét a Forma-1-ben szeretne versenyezni a Renault istálló teszt -és tartalékversenyzője, Bruno Senna.


2012-ben ismét a Forma-1-ben szeretne versenyezni a Renault istálló teszt -és tartalékversenyzője, Bruno Senna.

Az immáron brit színek alatt futó csapat hétfőn, valenciai autóbemutatóján jelentette be, hogy a 2011-es esztendőben a Hispania korábbi versenyzője, Bruno Senna lesz a gárda tartalékosa.

Senna a prezentációt követően elmondta, nagy öröm számára, hogy továbbra is a királykategóriában maradt, az pedig csak előnyére válhat, hogy egy korábban világbajnoki címeket szerző csapat tagja lehet.

„Úgy gondolom, elég jó megállapodást kötöttünk. Voltak tárgyalások arról, hogy versenyző legyek egy másik csapatnál, de úgy alakultak a dolgok, hogy ez volt a legjobb opció” – árulta el Senna.

„Harmadik számú versenyző leszek, szóval mindenhova utazom majd a csapattal. Fogok is tesztelni néhányszor a régi autóval, néhány egyenesvonalú tesztet is elvégzünk. Aztán remélem, hogy lehetőségem lesz majd egy-egy versenyhétvége pénteki napján is autóba ülni, de ez még nem biztos.”

„Nagyon szeretnék néhányszor autóba ülni. De ez a csapaton múlik. Végül is hasznot kellene, hogy húzzanak belőle. Futamgyőzelmekre van szükségük és a csapatnak versenyképesnek kell lennie idén, szóval nincs lehetőség arra, hogy valaki csak úgy beüljön az autóba.”

Senna hozzátette, mindent megtesz azért, hogy jó benyomást tegyen a Lotus Renault-ra, és célja természetesen az, hogy a következő szezonra versenyzői ülést találjon magának az autósportok csúcsosztályában.

„Olyan keményen kell dolgoznom, amilyen keményen csak tudok, hogy sokkal többet tanuljak, mint tavaly. Aztán remélhetőleg lehetőségem lesz arra, hogy a következő évben már versenyzői ülést kapjak.”

„Az, hogy itt lehetek, nagyszerű dolog, mert remek szakemberektől tanulhatok, hiszen világbajnokok voltak a múltban. Emellett pedig remek versenyzők vannak a csapatban Robert [Kubica] és Vitaly [Petrov] személyében.”

Hirdetés

„Csak javamra válhat, hogy egy világbajnok csapatnál lehetek harmadik versenyző. Sokat tanulhatok itt. Látni fogom munka közben a mérnököket és a versenyzőket – először lehetek részese egy nagy csapatnak.”

Senna hozzátette, egyelőre nem szerepel a tervei között, hogy az idény során rajthoz áll egy másik versenysorozatban, ám úgy véli, ezt nehezen tudná megoldani, hiszen mind a 20 versenyre elkíséri majd a csapatát, mivel – amennyiben Kubica és Petrov közül valamelyik versenyző nem tud rajthoz állni – akár versenyezhet is a Forma-1-ben.

„Jelenleg semmiféle tervem nincs arra vonatkozóan, hogy versenyezzek valahol idén. Nagyon későn jutottunk dűlőre a csapattal és ez prioritást élvezett. Most, hogy rendeződött a helyzet, körbenézhetünk egy kicsit. De mivel 20 verseny van a naptárban, nem könnyű elég időt találni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!