Senna még nem mondott le a Forma-1-ről - F1VILÁG.HU

Senna még nem mondott le a Forma-1-ről

HIRDETÉS

A néhai Ayrton Senna unokaöccse, Bruno Senna annak ellenére is bizakodó a jövő évvel kapcsolatban, hogy a Honda vezetése pénteken hivatalosan is megerősítette, azonnali hatállyal elhagyja a Forma-1-et.

A néhai Ayrton Senna unokaöccse, Bruno Senna annak ellenére is bizakodó a jövő évvel kapcsolatban, hogy a Honda vezetése pénteken hivatalosan is megerősítette, azonnali hatállyal elhagyja a Forma-1-et.

A GP2 idei második helyezettje a múlt hónapban másfél napot tesztelhetett a japán gárda színeiben Barcelonában, ahol kiválóan teljesített, így minden esélye megvolt arra, hogy Jenson Button csapattársaként, már jövőre bemutatkozzon a Forma-1-ben.

Azonban azzal, hogy a Honda bejelentette visszalépését, veszélybe került a brazil pilóta debütálása, ugyanis ha a brackley-i bázisú csapat nem talál befektetőt, be kell zárnia a boltot.

“Meglepett a hír, ugyanis nem tudtuk, hogy ennyire komoly a helyzet” – mondta Senna az Autosportnak. “Tegnap közölték velünk a hírt, így biztos vagyok abban, hogy számukra sem volt egyszerű a helyzet.”

“Bár nehéz most szavakat találni, mégis köszönetet szeretnék mondani a Hondának, hogy tesztelési lehetőséget biztosítottak számomra a Forma-1-ben, és már tudom, hogy készen állok a kihívásra. Ez egy kiváló lehetőség volt számomra, hogy megmutathassam, mire vagyok képes egy Forma-1-es autó volánja mögött.”

Jenson Buttonhoz hasonlóan, Senna nincs egyszerű helyzetben, hiszen szinte már az összes gárda megerősítette jövő évi felállását, egyedül a Red Bull fiókcsapata, a Toro Rosso nem nevezte meg versenyzőit a 2009-es idényre.

Mindezek ellenére a brazil versenyző bizakodó, ugyanis ha versenyzői ülést nem is talál, elmondása szerint szívesen lenne tesztpilóta, feltéve, ha szerződésében garantálnák, hogy 2010-ben versenyzőként alkalmazzák a királykategóriában.

“A bejelentés nem sodort bennünket olyan helyzetbe, hogy opció nélkül maradtunk volna. Még nem adtuk fel azt, hogy versenyzői ülést szerezzünk a következő idényre. Nagyon keményen dolgozunk más lehetőségeken. Itt az ideje, hogy egy kicsit a háttérbe vonuljunk, és mindenkivel kommunikáljunk” – magyarázta Senna.

“Mindenkivel kapcsolatban vagyunk, hogy azonnal tudomást szerezzünk egy esetleges lehetőségről. Továbbra is kapcsolatban maradunk a Honda vezetésével, mert ha valaki felvásárolja a csapatot, akkor ott igenis lesz keresnivalónk a következő évre.”

Senna ugyan elmondta, hogy nagyon szívesen tesztelne még az idei évben, nem gondolja, hogy a decemberi tesztek kihagyása bármiféle hátrányt jelentene számára a jövője szempontjából.

Hirdetés

“Nem élet-halál kérdése a decemberi tesztidőszak számomra. Természetesen az lenne a legjobb, ha egy másik csapattal tesztelhetnék, és egy újabb kiváló programot teljesíthetnék, azonban már megmutattam, mit tudok.”

“Sokakat lenyűgözött az, hogy milyen közel tudtam menni Jensonhoz az első tesztemen Barcelonában. Úgy érzem, megmutattam, hogy fel vagyok készülve a Forma-1-re” – tette hozzá Senna, aki a legrosszabb esetben még egy évet lehúz a GP2-ben az iSport színeiben.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!