Senna számított rá, hogy távoznia kell - F1VILÁG.HU

Senna számított rá, hogy távoznia kell

HIRDETÉS

A Williams istálló korábbi versenyzője Bruno Senna bevallotta, számított arra, hogy nem tarthatja meg helyét a grove-i alakulatnál.


A Williams istálló korábbi versenyzője Bruno Senna bevallotta, számított arra, hogy nem tarthatja meg helyét a grove-i alakulatnál.

A brazil pilótát Valtteri Bottas váltja a Williamsnél, aki Pastor Maldonado oldalán 2013-ban bemutatkozhat a Forma-1-ben.

Senna elárulta, nem érte meglepetésként a brit istálló szerdai bejelentése.

„Már amikor csatlakoztam a Williamshez, elfogadtam, hogy 15 pénteki edzésnapon osztoznom kell az autón Valtterivel, a 2013-as valószínűsíthető debütálására való felkészülés részeként” – mondta a brazil.

Senna 31 pontot szerzett az idei évad során, és a bajnokság 16. helyén zárt – egy pozícióval a Spanyol Nagydíjon győztes csapattársa, Pastor Maldonado mögött.

Habár elveszítette ülését a Williamsnél, Senna úgy érzi, sikerült fejlődnie 2012-ben.

„Nagyon örömteli volt a csapat legkövetkezetesebb pontszerzőjének lenni, és megmutatni a tempómat a szezon 20 versenyén. Sokat tanultam, következetesen fejlődtem. Meglehetősen rövid pályafutásom volt eddig, és úgy érzem, nagy utat tettem meg néhány év alatt.”

„Az, hogy rendszeresen a top 10-ben versenyezhettem, egyértelmű előrelépés volt számomra, és az, hogy egy versenyképes mérnöki csapattal dolgozhattam együtt a Williamsnél, lehetőséget biztosított arra, hogy jól felkészüljek pályafutásom következő állomására.”

Senna elmondta, hamarosan ismertetni fogja jövőre vonatkozó terveit.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!