Senna szerint muszáj jó irányba elindulniuk pénteken - F1VILÁG.HU

Senna szerint muszáj jó irányba elindulniuk pénteken

HIRDETÉS

Bruno Senna, a Lotus Renault GP versenyzője bízik abban, csapatának a hétvégi Koreai Nagydíjon jobb esélyei lesznek majd, mint legutóbb, Suzukában.


Bruno Senna, a Lotus Renault GP versenyzője bízik abban, csapatának a hétvégi Koreai Nagydíjon jobb esélyei lesznek majd, mint legutóbb, Suzukában.

A brazil versenyző szerint ezúttal el kell kerülniük, hogy a pénteki szabadedzéseken túl sok időt töltenek el a beállítások változtatgatásával, hiszen csak így tudják kihozni a maximumot az R31-es versenyautóból.

Senna szerint tehát elengedhetetlen, hogy már a pénteki első szabadedzésen jó irányba induljanak el a beállítások tekintetében, hogy aztán építkezhessenek a megfelelő alapokra.

„Nagyon komolyan beszéltünk már arról, hogy pénteken mindent a lehető leghamarabb össze kell raknunk, hogy az autó megfelelően viselkedjen” – fogalmazott a brazil.

„Meg kell találnunk a megfelelő határokat ahelyett, hogy komolyan változtatunk a beállításokon. Megtalálni a megfelelő beállítási küszöböt nagyon fontos. Néhányszor ezt nem sikerült megtenni, szóval több energiát kell fektetnünk ebbe.”

„Ez segít majd abban, hogy sokkal több teljesítményt sajtoljunk ki az autóból egy hétvége során. Ezt tűztük ki célul és ezúttal jobb megközelítéssel vágunk neki a hétvégének, mint legutóbb.”

Senna hozzátette, a koreai versenypálya nem igazán fekszik az R31-es versenyautóknak, hiszen az elöl kivezetett kipufogónak nem sok hatása van a lassú kanyarokban.

„Ez a hely nem ideális az autónknak. Van néhány kanyar, melyek miatt olyan helyzetbe kerülhetünk, mint Szingapúrban, ez pedig egyáltalán nem segít. De értjük a problémáinkat és próbálunk harcolni ellenük. Nagyon kemény küzdelem lesz.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!