Senna tiszteletben tartja az ex-Honda döntését - F1VILÁG.HU

Senna tiszteletben tartja az ex-Honda döntését

HIRDETÉS

Bár csalódott, hogy az idei évben nem mutatkozhat be a Forma-1-ben, Bruno Senna tiszteletben tartja Ross Brawn döntését, aki a nálánál tapasztaltabb, sőt a mezőny legtapasztaltabb pilótáját, Rubens Barrichellót választotta helyette.

Bár csalódott, hogy az idei évben nem mutatkozhat be a Forma-1-ben, Bruno Senna tiszteletben tartja Ross Brawn döntését, aki a nálánál tapasztaltabb, sőt a mezőny legtapasztaltabb pilótáját, Rubens Barrichellót választotta helyette.

Bár sokáig úgy volt, hogy a néhai Ayrton Senna unokaöccse, Bruno lesz Jenson Button csapattársa a Honda névváltozás előtt álló csapatánál, a brackley-i gárda vezetése úgy döntött, meghosszabbítja szerződését Barrichellóval.

Bruno ugyan csalódott a történtek miatt, különösen azért, mert a várakozás közben több, így utólag már sokkal jobbnak tűnő ajánlatot is visszautasított, megérti Ross Brawn-t, aki csapata jövője érdekében választotta a a mezőny legtapasztaltabb versenyzőjét.

“Úgy tűnik, Ross döntött” – mondta a fiatal brazil az autosport.com-nak. “Úgy tűnik, hogy döntésekor a csapat biztonságát tartotta szem előtt, hiszen sokkal könnyebb neki, ha Rubesszel kell megkezdenie a szezont, akivel már hosszú ideje együtt dolgozik.”

“Ross elégedett volt a múlt évi tesztjeimmel, ám ez mégsem volt elég ahhoz, hogy meggyőzze, valóban felkészültem a Forma-1-re. Tiszteletben tartom a véleményét, de szerintem ehhez így is kell hozzáállni.”

Senna azt is elmondta, hogy egyelőre még maga sem tudja, mihez kezd a jövőben. A fiatal tehetségnek már csak limitált lehetőségei vannak, a GP2-be nem szeretne visszatérni, ám azt biztosan tudja, hogy a végső cél továbbra is a Forma-1.

“Az elkövetkezendő időszak nagyon fontos lesz, vannak ajánlataink, azonban el kell döntenünk, hogy melyiket tartjuk a legjobbnak a jövőre nézve” – mondta. “Számomra nagyon fontos, hogy valamilyen szinten továbbra is kapcsolatban maradjak a Forma-1-gyel, idén és a jövőben.”

Az elmúlt napokban felreppent a hír, miszerint Senna a Német Túraautó Bajnokságban (DTM) folytathatja versenyzői pályafutását az idei évben, méghozzá a Mercedes-Benz színeiben.

A brazil pilóta megerősítette, hogy valóban tárgyalt a németek versenyigazgatójával, Norbert Hauggal, azonban akkor még jó esélye volt annak, hogy versenyzői ülést kap a Hondánál.

“Valóban beszéltem Norberttel, de egyelőre még nincsenek előrehaladott stádiumban a tárgyalások. Mikor legutóbb beszéltünk, akkor még jó eséllyel pályáztam arra, hogy a Honda csapatával bemutatkozhatok az F1-ben, szóval konkrétumok nem kerültek szóba.”

Hirdetés

“Ez is egy lehetőség, de még sokat kell erről beszélnünk. Azonban bármit is fogok csinálni, azt nagyon komolyan fogom venni. Sikeres akarok lenni, bárhol is vagyok.”

“A GP2 egy jó felkészülés volt a Forma-1-re, de más szériák is vannak. Véleményem szerint fontos, hogy legyen egy jó stratégiád, szóval mindenképpen kapcsolatban akarok maradni valamilyen szinten az F1-gyel, bármit is csinálok. Ez viszont nem egy egyszerű feladat” – tette hozzá Senna.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!