Senna úgy érzi, nem okozott csalódást a Hondának - F1VILÁG.HU

Senna úgy érzi, nem okozott csalódást a Hondának

HIRDETÉS

Bruno Senna úgy gondolja, hogy az e heti teszten sikerült megmutatnia, mit tud egy Forma-1-es autó volánja mögött, és most csak abban bízik, mindez elég lesz ahhoz, hogy a Honda versenyzői ülést biztosítson számára 2009-re.

Bruno Senna úgy gondolja, hogy az e heti teszten sikerült megmutatnia, mit tud egy Forma-1-es autó volánja mögött, és most csak abban bízik, mindez elég lesz ahhoz, hogy a Honda versenyzői ülést biztosítson számára 2009-re.

A Forma-1 háromszoros világbajnoka, a néhai Ayrton Senna unokaöccse, Bruno Senna a héten tesztelési lehetőséget kapott a Hondától a spanyolországi Barcelonában.

A brazil versenyző a tesztek első napján csak délután gördülhetett pályára, ám az utolsó napon végig körözhetett a katalán ringen, ahol kiválóan teljesített, hiszen mindössze három tizeddel maradt csak el csapattársától, Jenson Buttontól.

“Az utolsó nap remekül ment, teljes mértékben elégedett vagyok” – mondta a brazil a teszt után. “Sokkal jobban éreztem magam az autóban, és magabiztosabb voltam. Úgy gondolom, hogy ez az időeredményeimben is megmutatkozott.”

“A beállításokra helyeztük a fő hangsúlyt, és sikerült komoly előrelépést elérnünk a nap folyamán. Az pedig, hogy mindez elég lesz-e ahhoz, hogy versenyzői ülést szerezzek, egyelőre nem tudom. A csapat döntése lesz, amit én tiszteletben fogok tartani.”

“Azonban figyelembe véve, hogy ez volt életem első Forma-1-es tesztje, abszolút elégedett lehetek azzal, amit a zárónapon elértem” – folytatta Senna, aki egyáltalán nem érzett magán extra nyomást a spanyol ringen.

“Nem volt rajtam különösebb nyomás, hogy tartanom kellene a tempót Jensonnal, vagy legalább közel kellene maradnom hozzá az utolsó napon. A csapat azt akarta látni, hogy milyen információkat tudok szolgáltatni, és bárminemű külső segítség nélkül gyors illetve egyenletes tudok-e lenni.”

Senna azt is hozzátette, ha nem is kap versenyzői lehetőséget a jövő évben, akkor is nagyon élvezte a tesztet.

“Különleges érzés egy Forma-1-es autót vezetni, így már nagyon könnyű megérteni, miért is ez a motorsportok csúcsa. Minden mástól eltérő, össze sem lehet hasonlítani más sorozatokkal. Egyszerűen csak száguldasz, és egyre gyorsabb akarsz lenni. Amellett, hogy nagyon keményen dolgoztam, hihetetlenül élveztem a tesztet.”

A Honda egyelőre még nem erősítette meg jövő évi versenyzői felállását, bár a hírek szerint Jenson Button szerződése már alá van írva.

Hirdetés

A második versenyzői ülésért azonban még hárman vannak harcban: a jelenlegi versenyző, Rubens Barrichello, a GP2 ezüstérmese, Bruno Senna, illetve a Renault tesztpilótája, Lucas di Grassi.

Hármójuk közül csak a két utóbbi brazil kapott tesztelési lehetőséget a héten, akiknek teljesítményével teljes mértékben meg volt elégedve a brackley-i bázisú alakulat csapatvezetője, Ross Brawn.

“Lucas és Bruno csodálatosan vezetett a héten” – mondta Brawn. “Lelkesedésük, és elkötelezettségük pedig kivételes volt, így nem csoda, hogy öröm volt velük a munka. Most egy kicsit a háttérbe vonulunk, hogy minden részletre kiterjedően kielemezzük a teszten begyűjtött adatokat, mielőtt még levonnánk a végső következtetést.”

A Honda egyelőre még nem döntött arról, kiknek ad tesztelési lehetőséget december elején Jerezben.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!