Senna végigversenyezheti az idei szezont, a Renault megegyezett Heidfelddel

A Lotus Renault GP alakulata péntek este hivatalos közleményben tudatta, hogy Bruno Senna nem csak a jövő hétvégi Olasz Nagydíjon, hanem a szezon hátralévő részében is rajthoz állhat az alakulat színeiben.


A Lotus Renault GP alakulata péntek este hivatalos közleményben tudatta, hogy Bruno Senna nem csak a jövő hétvégi Olasz Nagydíjon, hanem a szezon hátralévő részében is rajthoz állhat az alakulat színeiben.

A brazil versenyző Nick Heidfeldet váltotta a csapatnál a Belga Nagydíjon, ám részvételét csak két futam erejéig erősítették meg a spái hétvégét megelőzően.

Az alakulat azonban pénteken hivatalos közleményt adott ki, melyben megerősíti, Senna végigversenyezheti az idei évet a Renault színeiben.

„Örömmel jelenthetjük, hogy Bruno Senna lett Vitaly Petrov csapattársa a 2011-es F1-es szezon hátralévő részére” – áll a nyilatkozatban.

A csapat teszt –és tartalékversenyzője továbbra is a francia Romain Grosjean.

A csapat a bejelentéssel egy időben kiadott még egy közleményt, melyben leírja, megállapodásra jutott Nick Heidfelddel.

„A Nickkel való nézeteltérés központi témát szolgáltatott a médiának, szóval örömmel jelenthetjük, hogy sikerült gyors és ésszerű megoldásra jutnunk” – fogalmazott Eric Boullier csapatfőnök.

„Az elválás fájdalmas volt, és egyikünk sem szeretett volna jogi következményeket. Nagyon hálásak vagyunk Nicknek rendkívüli erőfeszítéseiért, és természetesen örömmel emlékszünk vissza malajziai dobogós eredményére.”

„Ő egy nagyon erős és elszánt versenyző, minden jót kívánunk neki a jövőre.”

„Természetesen csalódott vagyok, hogy a szezon közepén távoztam a Lotus Renault GP alakulatától” – folytatta Nick Heidfeld.

„Úgy éreztem, még hozzájárulhatok a csapat munkájához, de el kell fogadni a történteket, így szeretnék a jövőre összpontosítani. Helyes döntést hoztunk azzal, hogy véget vetettünk együttműködésünknek a minap.”

„Szeretnék minden jót kívánni enstone-i barátaimnak, sikeres idényt kívánok nekik.”

Heidfeld hozzátette, biztos abban, hogy hamarosan ismét a legmagasabb szinten versenyezhet, ám konkrétumokat nem árult el jövőjével kapcsolatban.

„Egy dolog biztos: hamarosan a legmagasabb szinten fogok ismét versenyezni.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!