Silverstone az új pályán rendezi a Brit Nagydíjat - F1VILÁG.HU

Silverstone az új pályán rendezi a Brit Nagydíjat

HIRDETÉS

Ahogy arra számítani is lehetett, a Formula One Management rábólintott arra, hogy Silverstone az új vonalvezetésre engedje a forma-1-es mezőnyt az idei Brit Nagydíjon, ami eredetileg a MotoGP érkezése miatt került kialakításra.

Ahogy arra számítani is lehetett, a Formula One Management rábólintott arra, hogy Silverstone az új vonalvezetésre engedje a forma-1-es mezőnyt az idei Brit Nagydíjon, ami eredetileg a MotoGP érkezése miatt került kialakításra.

Sokáig úgy volt, hogy a Donington Park rendezheti meg az idei Brit Nagydíjat, ám végül a vezetőség nem tudta előteremteni a versenypálya átépítéséhez és felújításához szükséges anyagi hátteret, így visszakerült a futam rendezésének joga Silverstone-hoz.

Már ekkor megfogalmazódott az illetékesekben, hogy az eredetileg a MotoGP mezőnyének szánt vonalvezetésre tereljék a négykerekűeket, amire most Bernie Ecclestone cége, a FOM rábólintott.

“A pálya új szekciója eredetileg azért került kialakításra, hogy eleget tegyen a MotoGP által támasztott biztonsági előírásoknak, azonban az ’Aréna Komplexum’ úgy lett tervezve, hogy mind a négy-, mind a kétkerekűek versenyezni tudjanak rajta” – mondta Richard Phillips, a pálya ügyvezető igazgatója.

“A tervezés és a kialakítás során folyamatosan egyeztettünk az autó-, és motorversenyzőkkel, hogy javítani tudjunk a vonalvezetésen, és még többet adjunk, mind a versenyzőknek, mind pedig a nézőknek.”

Az új szekció az eddigi pályát az Abbey kanyarnál hagyja el, és innen veszi az irányt az új Aréna Komplexum felé, majd pedig a Brooklands résznél tér vissza a korábbi vonalvezetésre.

Ez egyébként azt is jelenti egyben, hogy a forma-1-es autók többé nem használják a Bridge, illetve a Priory kanyarokat, de a szervezők mindenképpen több előzést várnak az új résztől.

“Sokaknak talán hiányozni fog, hogy a modern f1-es autók már nem száguldhatnak át a Bridge részen, azonban mindent megtettünk annak érdekében, hogy javítsunk a versenyzés élményén” – folytatta a szakember.

“Az új vonalvezetés új kihívást jelent a versenyzőknek, és lehetővé teszi a nézők számára, hogy közelebb kerüljenek az akcióhoz. Egy nagyon izgalmas szezon áll előttünk, hiszen a Forma-1, a MotoGP, és a Superbike mezőnyét is vendégül láthatjuk Silverstone-ban.”

A módosított vonalvezetés miatt 760 méterrel lesz hosszabb a pálya, és az előzetes számítások szerint ez négy másodperc pluszt jelent majd a köridők tekintetében a forma-1-es autóknak.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!