Simán ment a Mercedes első napja Barcelonában - F1VILÁG.HU

Simán ment a Mercedes első napja Barcelonában

HIRDETÉS
Lewis Hamilton és Valtteri Bottas is dolgozhatott a Mercedes Forma-1-es csapatának új autójával hétfőn, Barcelonában. A két versenyző összesen 150 kört tett meg a W10-essel.
Fotó: Mercedes

A nyitónap délelőttjén Bottas rótta a köröket, legfőbb feladata pedig az volt, hogy adatokat gyűjtsön a Pirelli abroncsairól, illetve a versenyautó aerodinamikájáról.

A finn délutánra adta át a volánt csapattársának, a címvédő Lewis Hamiltonnak, aki leginkább azzal foglalatoskodott, a Mercedes új autója miképp reagál a beállítások megváltoztatására.

„Jó volt visszaülni az autóba, és nagyszerű látni, hogy az ilyen simán üzemel” – mondta az ötszörös világbajnok.

„Érzésre eléggé különbözik a tavalyitól, most pedig kezdjük már kiismerni, igyekszünk megérteni az egyensúlyt, illetve a karakterisztikáját. Pozitív első nap volt, teljesítettük a programunkat, és rengeteg mindent kell tanulnunk még az új versenygépről, amin dolgozni fogunk a folytatásban.”

Bottas elárulta, az mindenképpen örömteli, hogy nem voltak problémák a W10-es modellel.

„Igazán élveztem a ma délelőttöt, jó volt visszatérni a pályára” – fogalmazott a finn.

„69 kört tettem meg, és nem voltak különösebb gondok az autóval, szóval meglehetősen eredményes napunk volt. Mivel ez egy vadonatúj autó, rögtön megtaláltuk a módját annak, hogy javítsunk az egyensúlyán és a viselkedésén, és a következő napokban tovább dolgozunk ezen.”

„Jó látni, hogy az autó ilyen remekül működik, ami bizonyítja, hogy az egész csapat nagyszerű munkát végez Brackley-ben és Brixworth-ben, illetve itt a pályán is.”

A hétfői nyitónapon Sebastian Vettel volt a leggyorsabb a Ferrarival, Bottas a 8., Hamilton pedig a 9. legjobb időt futotta.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!