Sirotkin szívesen átvenné Kubica helyét

Fotó: Renault
Sergey Sirotkin (RUS) Renault Sport F1 Team Reserve Driver. Formula One Testing, Day 3, Thursday 28th February 2019. Barcelona, Spain.
Sergey Sirotkin, a Williams korábbi F1-es versenyzője elárulta, szívesen átvenné a küszködő Robert Kubica helyét a csapatnál, amennyiben lehetőséget kapna rá.

Sirotkint tavaly küldte el a Williams, miután a George Russell-Robert Kubica páros mellett döntöttek – a lengyel pilóta teljesítménye azonban elmarad csapattársáétól is, habár jelenleg az autója sem alkalmas arra, hogy megmutassa, valójában mire lenne képes. 

„Gyakran kérdeznek erről” – mondta Sirotkin a Tass ügynökségnek. „Versenyzőként a legjobb pilótákkal akarok versenyezni, bármilyen autóval – nem számít, hogy az mennyire jó.”

Sirotkin jelenleg a Renault tartalékversenyzőjeként tevékenykedik, illetve a 2021-es koncepción dolgozik együtt az istállóval. 

„A fő feladatom, hogy a 2021-es autón dolgozzak” – folytatta az orosz pilóta. “Az autó, amivel a 18 colos gumikat fogjuk tesztelni, szeptember végére kész lesz, és minden tesztet én fogok elvégezni. Most ez a kulcsszerepem.”

Sirotkin elismerte, jelenleg a Renault nem úgy teljesít, ahogy azt a szezon előtt várták volna, a teljesítményük és az eredmények is elmaradnak attól, amit szeretnének látni. 

„Természetesen egy olyan csapattól, amelynek ekkora büdzséje van, és amely ennyi erőforrást és energiát tesz a dologba, több előrelépést és teljesítményt vártak. Nem fogom elmondani, hogy pontosan mi ment félre, de amikor nincsenek eredmények vagy előrehaladás, akkor a csapat nyomás alá kerül.”

„Amit mondhatok, hogy én mindig boldogan segítek.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!