Verstappen vs. Ocon

Sok mindent nem enged Alonsónak a McLaren idén

Fotó: McLaren

Nagyon szigorú feltételei voltak a McLaren Forma-1-es csapatának akkor, amikor megengedte Fernando Alonsónak, hogy idén részt vegyen az Endurance-világbajnokság (WEC) küzdelmein is.

A spanyol versenyzőre sűrű program vár 2018-ban, hiszen a Toyotával kötött megegyezést követően a WEC valamennyi futamán – így a Le Mans-i 24 óráson is – rajthoz állhat majd az F1-es versenyek mellett.

Zak Brown, a McLaren főnöke azonban a minap elárulta, kikötötték a spanyol számára, hogy a Forma-1-es feladatok elsőbbséget élveznek minden mással szemben.

„Fernandónak gyakorlatilag csak azt engedjük, hogy vezesse a Toyota versenyautóját. Ami a kereskedelmi megjelenéseket, szponzori kötelezettségeket illeti, azok nagyon minimálisak” – mondta a szakember.

„Ami a Toyotával való kapcsolatát illeti, kölcsönben van tőlünk. Megállapodtunk a Toyotával, miszerint engedjük őt versenyezni, de nem utazhatja be a világot kereskedelmi kötelezettségek miatt. Szeretnénk minimalizálni az utazásait, és nem akarjuk, hogy legyenek szponzori „ütközések”. A Toyotánál jelenleg nincs túl sok, úgyhogy egyelőre nincsenek efféle konfliktusok a McLaren partnereivel.”

„De ha találnak egy olyan partnert, amely „ütközik” a McLaren egyik szponzorával, nem engedhetjük, hogy Fernando egy rivális szponzor öltözékében rohangáljon.”

„És mindenekelőtt ő a McLaren versenyzője, egy F1-es pilóta.”

 

Kapcsolódó cikkek

Vettel a leggyorsabb az első barcelonai tesztnapon

A Ferrari német versenyzője, Sebastian Vettel volt a leggyorsabb a Forma-1-es csapatok barcelonai tesztjének nyitónapján. Kimi Räikkönen számára nem indult könnyen a nap, ám végül produktív napot zárt a katalán fővárosban.

Az F1-es csapatok barcelonai tesztbeosztása

Hétfőn hivatalosan is megkezdik a felkészülést a 2019-es Forma-1-es idényre a királykategória csapatai. Barcelonában tesztel a száguldó cirkusz mezőnye!

Riportfilm a McLaren autóbemutatójáról

A McLaren Forma-1-es csapata folytatta az autóbemutatók sorát csütörtökön: az MCL34-es kódjelű versenyautóról Wokingban hullt le a lepel. A prezentációról exkluzív riportfilmet mutatunk!

A McLaren is bemutatta 2019-es versenyautóját!

Wokingi központjában mutatta be 2019-es Forma-1-es betontorpedóját a McLaren – az elmúlt években küszködő istállónál azt remélik, végre sikerül a fejlődés útjára lépni.

Élő közvetítés: A McLaren autóbemutatója

Magyar idő szerint 13 órakor mutatja be 2019-es versenyautóját a McLaren Forma-1-es csapata. Az MCL34-es prezentációját élőben közvetítjük itt, az F1VILÁG.HU-n!

Friss hírek