Sokat árt a Red Bull autójának a Renault-motor - F1VILÁG.HU

Sokat árt a Red Bull autójának a Renault-motor

HIRDETÉS

Christian Horner szerint a Renault-motorokkal kapcsolatos problémák jobban megnehezítik a Red Bull Racing dolgát, mint a testvércsapat Toro Rossóét.


Christian Horner szerint a Renault-motorokkal kapcsolatos problémák jobban megnehezítik a Red Bull Racing dolgát, mint a testvércsapat Toro Rossóét.

A csapatfőnök szerint a francia gyártó V6-os motorjának karakterisztikája negatív hatással van az RB11-es versenyautó teljesítményére.

„A Toro Rosso is ugyanúgy küszködik, mint mi, csak a mi autónkra drámaibb hatással van mindez” – mondta Horner a minap egy interjúban.

„Úgy gondolom, a motorproblémák számos más dolgot elrejtenek a kanyarbejáratokkal, a kigyorsításokkal és a gumikopással kapcsolatban.”

„Nem tudjuk megfelelően irányítani az autót, szóval elkezdünk a fékegyensúllyal játszadozni, hogy kompenzáljunk, szóval messze kerülünk az optimális beállítástól.”

„Ilyenkor pedig veszítünk a fékhőmérsékletből, és a gumik sem működnek úgy, ahogy kellene. Szóval ez egy ördögi kör.”

A Toro Rossót szintén hátráltatják ezek a problémák, Carlos Sainz Jr. a melbourne-i időmérő után azt mondta, a Mercedes-motoros autókkal nehezen tudják felvenni a versenyt.

„Nem akarok kritizálni, és túl nagy jelentőséget tulajdonítani az első versenynek, hiszen nyilvánvalóan még rengeteg időnk van a fejlődésre” – mondta a spanyol.

„De jelenleg a legnagyobb hátrányunk a Lotusszal szemben az, hogy nincs meg a kellő sebességünk. A kanyarokban sokkal jobbak vagyunk, az egyenesekben viszont sokkal rosszabbak.”

Hirdetés

Christian Horner ennek ellenére dicsérte a Toro Rosso két versenyzőjét: Sainz az ötödik helyen futott be élete első F1-es futamán, míg Max Verstappen egészen kieséséig harcban volt a pontszerző helyekért.

„Azt gondolom, mindketten nagyon jól vezettek. Mintha két veteránt láttam volna a pályán” – mondta elismerően Horner.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!