Sokat vár ausztriai újításaitól a McLaren

A McLaren Mercedes Forma-1-es csapatánál abban bíznak, a jövő hétvégi Osztrák Nagydíjon sikerül előrelépéseket tenniük új fejlesztéseiknek köszönhetően.


A McLaren Mercedes Forma-1-es csapatánál abban bíznak, a jövő hétvégi Osztrák Nagydíjon sikerül előrelépéseket tenniük új fejlesztéseiknek köszönhetően.

A wokingi gárda számára nehezen indult a szezon, Eric Boullier csapatfőnök pedig mindent megtesz azért, hogy valahogy „gatyába rázza” az istállót.

Az MP4-29-es versenygépre számos újítás felkerül majd jövő hétvégén, Spielbergben, ezektől a McLaren komoly teljesítménybeli javulást vár.

„Nyilván ez az a játék, melyben megpróbálunk minél gyorsabban legyártani néhány elemet, de persze minden attól függ, honnan indulunk” – mondta Boullier.

„Igaz, hogy úgy vágtunk neki a szezonnak, hogy az autó leszorítóereje nem volt az igazi, és emellett újra meg kellett határozni azt a stratégiát, melynek irányába a csapat elindulhat.”

„Azt hiszem, az a csomag, melyet Ausztriába viszünk majd, elég jó ahhoz, hogy előrelépjünk, és csökkentsük a lemaradásunkat a többiekhez képest.”

„Nyilvánvaló, hogy most még nem fogunk versenyeket nyerni, de ezzel a csomaggal határozottan csökkenthetjük majd a lemaradást.”

A gyenge idénykezdet után komoly átszervezések történtek a McLarennél, Jenson Button szerint pedig ennek jelei már most látszódnak csapaton belül.

A brit pilóta úgy véli, már az is sokat segít, hogy Ron Dennis ismét aktív szerepet játszik a csapat életében.

„Szeretem látni Ront a pályán, azt gondolom, ez pozitív hatással van a csapat működésére. Minden egyes edzés előtt és után Eric keményen hajtja a csapatot, és sokkal többet beszélget velünk, mint amihez hozzászoktunk, ami nagyszerű” – mondta a korábbi világbajnok.

„Fogadja a visszajelzéseinket, és érti azt, hogy mi az, amit megkapunk az autótól, és mi az, amire szükségünk van.”

„A dolgok évekig egy mederben folytak a McLarennél, most viszont változnak a dolgok. Azt gondolom, ennek épp itt az ideje – és egyértelműen a megfelelő irányba változik minden.”

„Meggyőződésem, hogy Eric komoly nyomást érez azért a vállán. Kemény évek várnak rá, de most izgalmas hónapok elé nézünk, hiszen keressük a módját annak, hogyan találhatnánk vissza az élre, és ha ez sikerül, azt mindannyian nagyon fogjuk élvezni.”

pp_gemius_hit('Aurgi_e7YvPTGxeFO8vlnqSc71yG41rhwqueMi4R8QT.b7');

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

OSRAM

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!