Megosztás:

Sokkal hangosabbak lesznek idén az F1-es autók

A Mercedes technikai igazgatója szerint biztató jeleket tapasztaltak.
A Mercedes technikai igazgatója szerint biztató jeleket tapasztaltak. © Mercedes AMG Petronas

Jóval hangosabbak lesznek 2016-ban a Forma-1-es versenyautók – ezt nyilatkozta a minap Paddy Lowe, a Mercedes technikai igazgatója.

A V6-os hibrid erőforrások 2014-es bevezetése óta számos kritika érte a Forma-1-et, amiért a versenyautók hanghatása meg sem közelíti a korábban tapasztaltakat.

Az elmúlt két évben a Forma-1-es csapatok a Nemzetközi Automobil Szövetséggel (FIA) karöltve törekedtek a helyzet javítására, és úgy tűnik, próbálkozásaikat idén siker koronázza.

Nemrég Pat Symonds, a Williams főmérnöke nyilatkozott úgy, a motorok 2016-ban 25 százalékkal hangosabbak lesznek, a minap pedig Paddy Lowe, a Mercedes technikai igazgatója is azt mondta, jelentős fejlődés várható ezen a téren.

„A megkerülő eddig egyfajta hangtompítást okozott a fő kipufogócsőben” – magyarázta a szakember, majd kitért az új szabályozásra, miszerint a turbófeltöltőben a megkerülő szelepnek saját kipufogócsöve lesz majd idéntől.

„Működni fog. Majd meglátjuk, mennyire lesz hangosabb, de bizonyos méréseket már elvégeztünk, és jelentős javulást tapasztaltunk.”

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

A múlt heti, genfi egyeztetéseken ismét elvetették a versenyek közbeni tankolások újbóli...

Hozzászólások

( komment)