Sorsdöntő nap: Alonso lemarad az Indy 500-ról?

Fotó: IndyCar
Fotó: IndyCar
Nem sikerült elsőre kvalifikálnia magát a jövő hétvégi indianapolisi 500 mérföldesre Fernando Alonsónak.

A kétszeres Forma-1-es világbajnok idén másodszor venne részt a legendás versenyen, az időmérő edzésen azonban csak a 33. helyen végzett. Mivel a kvalifikáción csak a legjobb 30 kvalifikálja magát a futamra, Alonsónak részt kell vennie az úgynevezett Bump Dayen, ahol az utolsó 3 rajthely sorsáról döntenek.

„Nem igazán volt meg a tempónk” – mondta Alonso. „Szóval megérdemeljük a helyünket. Remélhetőleg vasárnap lesz esélyünk arra, hogy kvalifikáljuk magunkat a versenyre.”

„Ha sikerül, rendben van, de ha nem, azt is elfogadjuk, mert akkor nem érdemeltük meg.”

Arra a kérdésre, hogy csapata mit tehet annak érdekében, hogy javítsanak, Alonso így felelt: „Őszintén szólva sok mindent nem. Egész héten nem volt meg a tempónk. Egy éjszaka alatt nem fogjuk megtalálni. Megpróbálunk tiszta köröket futni, és remélhetőleg bekerülünk a top 3-ba.”

Az időmérő második napján az utolsó sorért versengők mindegyike egy négykörös etapot teljesíthet majd. Alonsón kívül Max Chilton, Patricio O’Ward, James Hinchcliffe, Sage Karam és Kyle Kasier küzd majd meg azért, hogy elindulhasson a május 26-i Indianapolis 500-on.

Szintén ma döntenek egyébként a rajtsorrendről a legjobb 9 pozícióban.

Ezeket olvastad már?

 

 

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek

 

 

 

 

 

 

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!