Sorsdöntő verseny előtt áll a McLaren - F1VILÁG.HU

Sorsdöntő verseny előtt áll a McLaren

HIRDETÉS

A McLaren csapatfőnöke, Martin Whitmarsh úgy gondolja, hogy a jövő hétvégi Brit Nagydíj egy óriási teszt lesz számukra, ahol kiderülhet, hogy képesek lesznek-e harcba szállni a Red Bull Racinggel a bajnoki címért az idei évben.


A McLaren csapatfőnöke, Martin Whitmarsh úgy gondolja, hogy a jövő hétvégi Brit Nagydíj egy óriási teszt lesz számukra, ahol kiderülhet, hogy képesek lesznek-e harcba szállni a Red Bull Racinggel a bajnoki címért az idei évben.

Míg legtöbb ellenfele már a hétvégén pályára vitte legújabb fejlesztéseit Valenciában, addig a wokingi alakulat hazai versenyén, a júliusi Brit Nagydíjon mutatja be javítócsomagját, melynek része a Red Bull-féle kipufogó, ami javíthat a duffúzor hatékonyságán.

A McLaren vezetése természetesen sokat vár az új csomagtól, és hazai versenye egy kiváló lehetőség lesz arra, hogy összemérje erejét legnagyobb ellenfelével, a Red Bull Racinggel, amely a tavalyi évben egy könnyed kettős győzelmet aratott Silverstone-ban.

„Ez egy nagyon fontos verseny számunkra” – mondta Whitmarsh az Autosport-nak. „Egy ilyen pályán harcba kell tudnunk szállni a Red Bullal, amennyiben meg akarjuk őket verni az idei évben. Ha versenyképesek leszünk, akkor jó esélyünk van arra, hogy megnyerjük mindkét bajnokságot.”

„Egy hatalmas verseny lesz, de ezzel még nincs vége, bármi is történjen. Ha megverjük őket, akkor biztos vagyok abban, hogy nem fogják azt annyiban hagyni. Ha pedig ők vernek meg minket, akkor mi sem hagyjuk annyiban a dolgot. Bízom abban, hogy szoros lesz, és szorosabb, mint a tavalyi évben.”

A csapatfőnök azt is elmondta, hogy elégedett volt a hétvégi futamon látottakkal, különösen úgy, hogy velük ellentétben, ellenfeleik többsége számos újítással érkezett meg a spanyol ringre.

„Nem tudtuk, hogy mire számítsunk, már ami az újításokat illeti, de már a pénteki edzéseken láttuk, hogy több az új fejlesztés, mint arra számítottunk. Éppen ezért azt gondolom, hogy a második, és a harmadik helyen végezni egy elfogadható eredmény számunkra” – mondta.

„Az időmérőn nem tudtuk felvenni a harcot a Red Bullal, a srácaink hibáztak is, így nem voltunk olyan helyzetben, hogy megverjük őket.”

„Azonban úgy gondolom, hogy versenykörülmények között egy kis előnyben vagyunk, ahogy azt már az idei évben többször is tapasztaltuk. Továbbá azt gondoltuk, hogy a vége felé lesz még egy kis harc, azonban sajnos ezt a lehetőséget elbuktuk a büntetés miatt.”

Hirdetés

„Annak viszont nagyon örülök, hogy úgy hagyhattuk el ezt a helyszínt, hogy továbbra is mi állunk az élen mindkét bajnokságban, pedig riválisaink számos újítással érkeztek meg Valenciába.”

„Meg vagyunk győződve arról, hogy mindenünk megvan ahhoz, hogy eredményesek legyünk a szezon második felében, és harcba szálljunk a bajnoki trófeáért.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!