Spanyolországban további javulást vár a Ferrari

Stefano Domenicali, a Ferrari csapatfőnöke reméli, most, hogy Fernando Alonso végre megszerezte a csapat első dobogós helyezését, jó irányba indultak el, és két hét múlva, Spanyolországban tovább fejlődhetnek.


Stefano Domenicali, a Ferrari csapatfőnöke reméli, most, hogy Fernando Alonso végre megszerezte a csapat első dobogós helyezését, jó irányba indultak el, és két hét múlva, Spanyolországban tovább fejlődhetnek.

A maranellói gárda számára nehezen indult a szezon: noha a téli teszteken versenyképesnek mutatkoztak, az év első három versenyét jobbára végigszenvedték. Mint utóbb kiderült, nem kis részben amiatt, mert rosszul kalibrálták olaszországi szélcsatornájukat, ami miatt teljesen rossz irányba mentek el a fejlesztésekkel.

A Török Nagydíjat megelőző háromhetes szünetben azonban a Ferrari keményen dolgozott azon, hogy megoldást találjon a problémákra, az átvirrasztott éjszakák pedig úgy tűnik, meghozták gyümölcsüket: Fernando Alonso a két Red Bull mögött dobogóra állhatott Isztambulban.

Stefano Domenicali hétfőn elmondta, hétvégén egyértelműen bebizonyosodott, hogy jó irányba haladnak, és reméli, hogy a következő versenyeken folytathatják az előrelépést.

„Legalább láthattuk ezen a hétvégén, hogy jó irányba haladunk” – nyilatkozta a Ferrari csapatfőnöke.

„Arra számítok, hogy újabb lépést teszünk meg ez irányba, mert ha ez megtörténik, az azt jelenti, hogy megértettük a helyzetet, és hogy a megfelelő irányba indultak el a munkálatok.”

„Amit mondok az embereimnek: ne számítsanak arra, hogy a többiek alszanak. Az összes vetélytársunk reagálni fog és fejlődik, az idei év pedig nagy kihívást jelent – eltekintve attól a ténytől, hogy a Red Bull volt eddig a leggyorsabb és legmegbízhatóbb, de majd meglátjuk.”

„Rajtuk is nyomás lesz, hiszen szeretnék fenntartani ezt a teljesítményszintet. Megpróbálunk nyomást gyakorolni rájuk, hiszen ha az emberre nyomás nehezedik, akkor hibázik is.”

Habár a tapasztalatok szerint az időmérő edzésnek nincs akkora jelentősége az idei évben, mint korábban, Domenicali úgy véli, mindenképp fontos volna, hogy javítsanak egykörös tempójukon, hiszen enélkül nem tudják saját tempójukat futni a versenyen.

„Nem szabad elfelejtenünk, hogy a versenyeken a tempónk nem volt túl rossz. Ha viszont hátulról rajtolsz, nem igazán tudod a saját tempódat futni, mert amellett, hogy jól kell rajtolnod, át kell verekedned magad a forgalmon úgy, hogy nem semmisíted meg az abroncsokat. Ez jelenti a legfőbb problémát.”

„Azt gondolom, megerősítést nyert, hogy a versenytempónk javult, mer Törökországban a lágyabb gumikkal gyorsabban köröztünk, mint [Mark] Webber, és hasonló köridőket futottunk, mint [Sebastian] Vettel. A keményebb keverék esetében Webbernek új garnitúra állt rendelkezésére, és kihozhatta belőle a maximumot. Viszont mi is nagyon versenyképesek voltunk.”

„Ha Fernando nem Rosberg mögött van az első körökben, és képes az előzésre, akkor azt gondolom, a Red Bullok nyakán lihegett volna.”

„Összességében fejlődtünk – az időmérőn mért különbség pedig csökkent. A versenytempónk is javult, de az már amúgy is jó volt. Az eredmény tehát az, hogy javítanunk kell az időmérőn, ezt pedig már Spanyolországban meg kell tennünk.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!