Sporttörténelem: Michelisz megnyerte a túraautó-világkupát! - F1VILÁG.HU

Sporttörténelem: Michelisz megnyerte a túraautó-világkupát!

HIRDETÉS
Sporttörténelmet írt vasárnap, Malajziában Magyarország legeredményesebb autóversenyzője, Michelisz Norbert: hazánk fia a 5. helyen ért célba a túraautó-világkupa 2019-es szezonjának utolsó versenyén, ezzel pedig megnyerte a világkupát!
Norbert Michelisz, WTCR, 2019, Malaysia

Michelisz pontelőnnyel érkezett Sepangba, pénteken pedig magabiztos teljesítményt nyújtva mindkét időmérő edzésen a leggyorsabb volt.

A vasárnapi első versenyen aztán a magyar versenyző pazar győzelmet aratott, miközben bajnoki riválisa, Esteban Guerrieri a 4. helyen ért célba. A második versenyt kaotikus körülmények között rendezték, Guerrieri pedig elsőként szelte át a célvonalat, Micheliszt pedig a 8. helyen intette le a kockás zászló.

A Hyundai versenyzője így 10 pontos előnnyel várhatta a mindent eldöntő utolsó futamot, amit ráadásul a pole pozícióból indulva kezdhetett meg.

Az izgalmak garantáltak voltak, hiszen Michelisz mellől Guerrieri várhatta a piros lámpák kialvását, a Honda versenyzője pedig mindent meg is tett azért, hogy ledolgozza hátrányát: már a rajtnál elment Michelisz mellett, aki ráadásul technikai problémákra panaszkodott a start előtt.

Guerrieri próbált ellépni az élen, Micheliszt pedig Mikel Azcona is megelőzte, a spanyol pedig hamarosan az élen autózó hondás után eredt, és támadásba is lendült. Az élen elképesztő küzdelem bontakozott ki, melybe Johan Krisoffersson is bekapcsolódott.

A hatalmas csatában végül Guerrieri elveszítette a vezetést, ráadásul autójával is műszaki gondok jelentkeztek, így az argentin versenyző egyre hátrébb csúszott. Időközben a biztonsági autót is pályára küldték, Michelisz az 5. helyen folytatta a versenyt, Guerrieri pedig elveszítette szinte minden esélyét arra, hogy megnyerje a bajnokságot.

Michelisz Norbi végül az 5. helyen ért célba a 14 körös versenyen, ezzel az eredménnyel pedig sporttörténelmet írva megnyerte a túraautó-világkupát!

A 3. verseny végeredménye:

1. Johan Kristoffersson
2. Mikel Azcona
3. Kevin Ceccon
4. Frederic Vervisch
5. Norbert Michelisz

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!