Stabil lábakon áll a Lotus – mondja Boullier

Újabb szponzorral gyarapodott a Lotus Forma-1-es csapatának portfóliója – az enstone-i gárdát az idei évtől kezdődően a Saxo Bank is támogatja. Eric Boullier állítja, az istálló stabil lábakon áll.Újabb szponzorral gyarapodott a Lotus Forma-1-es csapatának portfóliója – az enstone-i gárdát az idei évtől kezdődően a Saxo Bank is támogatja.

A világ egyik vezető online kereskedelmi és befektetési vállalatával kötött megállapodást hétfőn jelentette be a Lotus csapata.

A több mint 25 országban jelen lévő európai bankkal kötött szerződés egyelőre csak a 2014-es szezonra szól, Eric Boullier, a gárda csapatfőnöke azonban elárulta, nem kell attól tartaniuk, hogy a tavalyihoz hasonló anyagi problémák merülnek majd fel a következő szezon során.

„A cél világos: nem lehet még egy olyan évünk, mint a 2013-as, ezt nem akarjuk” – mondta a szakember az AUTOSPORT-nak.

„Hosszú távú stabilitást szeretnénk megvalósítani a csapatnál. A résztulajdonosokkal komoly egyeztetéseket folytattunk, és meghoztunk bizonyos döntéseket, illetve volt némi átszerveződés az elmúlt hetekben.”

„Azt hiszem, a csapat most határozottan jó formában van a finanszírozás tekintetében. 2014-re, és egy kicsit tovább a csapat helyzetét sikerült stabilizálni.”

„Tudom, hogy állunk az autóval, és idén is harcolni fogunk, remélhetőleg néhány dobogós eredményért.”

A Lotus hónapokig folytatott egyeztetéseket a Quantum Motorsports nevá vállalattal, végül azonban nem sikerült megállapodniuk a feleknek, noha várhatóan tovább folytatják majd a tárgyalásokat.

Pastor Maldonado révén azonban jelentős támogatóval gazdagodott a brit-francia alakulat, hiszen a venezuelai nemzeti olajtársaság, a PDVSA is jelentős összeggel járul hozzá az istálló működéséhez.

Boullier elárulta, az igazi pozitívum az, hogy a következő szezont illetően pontosan tudják, mekkora költségvetésből gazdálkodhatnak.

„Van egy garantált költségvetésünk az idei szezonra, ami nagy különbség.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!