Stabil lábakon áll a Lotus - mondja Boullier - F1VILÁG.HU

Stabil lábakon áll a Lotus – mondja Boullier

HIRDETÉS

Újabb szponzorral gyarapodott a Lotus Forma-1-es csapatának portfóliója – az enstone-i gárdát az idei évtől kezdődően a Saxo Bank is támogatja. Eric Boullier állítja, az istálló stabil lábakon áll.



Újabb szponzorral gyarapodott a Lotus Forma-1-es csapatának portfóliója – az enstone-i gárdát az idei évtől kezdődően a Saxo Bank is támogatja.

A világ egyik vezető online kereskedelmi és befektetési vállalatával kötött megállapodást hétfőn jelentette be a Lotus csapata.

A több mint 25 országban jelen lévő európai bankkal kötött szerződés egyelőre csak a 2014-es szezonra szól, Eric Boullier, a gárda csapatfőnöke azonban elárulta, nem kell attól tartaniuk, hogy a tavalyihoz hasonló anyagi problémák merülnek majd fel a következő szezon során.

„A cél világos: nem lehet még egy olyan évünk, mint a 2013-as, ezt nem akarjuk” – mondta a szakember az AUTOSPORT-nak.

„Hosszú távú stabilitást szeretnénk megvalósítani a csapatnál. A résztulajdonosokkal komoly egyeztetéseket folytattunk, és meghoztunk bizonyos döntéseket, illetve volt némi átszerveződés az elmúlt hetekben.”

„Azt hiszem, a csapat most határozottan jó formában van a finanszírozás tekintetében. 2014-re, és egy kicsit tovább a csapat helyzetét sikerült stabilizálni.”

„Tudom, hogy állunk az autóval, és idén is harcolni fogunk, remélhetőleg néhány dobogós eredményért.”

A Lotus hónapokig folytatott egyeztetéseket a Quantum Motorsports nevá vállalattal, végül azonban nem sikerült megállapodniuk a feleknek, noha várhatóan tovább folytatják majd a tárgyalásokat.

Pastor Maldonado révén azonban jelentős támogatóval gazdagodott a brit-francia alakulat, hiszen a venezuelai nemzeti olajtársaság, a PDVSA is jelentős összeggel járul hozzá az istálló működéséhez.

Hirdetés

Boullier elárulta, az igazi pozitívum az, hogy a következő szezont illetően pontosan tudják, mekkora költségvetésből gazdálkodhatnak.

„Van egy garantált költségvetésünk az idei szezonra, ami nagy különbség.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!