Stefano Favaro lett Kiss Pál Tamás menedzsere - F1VILÁG.HU

Stefano Favaro lett Kiss Pál Tamás menedzsere

HIRDETÉS

Amikor tavaly a Brit Forma Renault kategóriában Kiss Pál Tamás megszerezte az összetett harmadik helyet, lehetett sejteni, hogy a fiatal tehetség nagyon messze juthat autóversenyzőként. A 2010-es idény zárását követően már csak az volt a kérdés, vajon merre visz Kiss Pál Tamás útja.


Amikor tavaly a Brit Forma Renault kategóriában Kiss Pál Tamás megszerezte az összetett harmadik helyet, lehetett sejteni, hogy a fiatal tehetség nagyon messze juthat autóversenyzőként. A 2010-es idény zárását követően már csak az volt a kérdés, vajon merre visz Kiss Pál Tamás útja.

A tavaly nyáron a Hungaroring közönségét is elbűvölő fiatalember sosem titkolta, titkos vágya, hogy ő lehessen a második magyar F1-es pilóta, éppen ezért mindenképpen a száguldó cirkusz előszobájának tartott GP3-as szériába szeretett volna bejutni. Most, úgy tűnik, egy lépéssel közelebb jutott álmai megvalósításához, hisz immár egy igazán profi menedzser segíti a munkáját: Stefano Favaro.

„Éreztük, hogy ha szeretnénk megmászni a következő lépcsőfokot, a GP3-at, mely kinyithatja számomra a Forma-1 kapuját, akkor egy profi menedzsmentre van szükségem. A téli tesztek alatt már kerestük a lehető legjobb megoldást, és pár hete Stefano Favaróban megtaláltuk. Ha valakit, hát őt nem kell bemutatni, 10 év kemény munkájával bizonyította, lehet rá számítani, hisz Talmácsi Gábor sem lehetett volna világbajnok az ő munkája nélkül” – fogalmazott Kiss Pál Tamás, aki a múlt heti, Paul Ricard pályán tartott GP3-as teszten már testközelből bizonyíthatott menedzserének.

„Másfél hónapja találkoztunk először, és miközben zajlottak a tárgyalások, egyfolytában az járt a fejemben, vajon tudok-e segíteni Tamásnak. Aztán amikor láttam a tesztek során, hogy milyen céltudatosan, szorgalmasan és profin dolgozik ez a 19 éves fiatalember, rájöttem, csiszolatlan gyémánthoz jutottam megint. Az alapanyag megvan, már csak rajtunk, illetve főleg Tamáson múlik, milyen menüt hozunk ki belőle. Egy biztos, meggyőzött arról, hogy érdemes vele, érte dolgozni” – jelentette ki a két kerékről négyre váltó Stefano Favaro, aki hozzátette, a Tamást meghívó csapat főmérnöke is csak dicsérőleg beszélt a fiatal magyar autóversenyző kvalitásairól.

A feladat immár adott kettejük számára. Amíg Tamás a pályán bizonyít, addig újdonsült menedzsere az eredményes versenyzéshez elengedhetetlenül szükséges nyugodt hátteret biztosítja.

„Nagyon izgatottan várom a közös munkát, és bízom abban, hogy rövidesen sikerül Stefanónak megegyeznie a szerződtetésemről” – árulta el Kiss Pál Tamás.

Stefano Favaro elárulta, a francia Tech1 Racing szeretné megszerezni a magyar versenyzőt, aki a legutóbbi teszteken egy eset kivételével mindig gyorsabbnak bizonyult az istálló már szerződtetett két pilótájánál.

„Még kemény tárgyalások várnak rám, de őszintén remélem, rövidesen megegyezünk a csapattal. Nem titok, mindkettőnk végső célja az, hogy Tomi legyen a második magyar Forma-1-es pilóta. Hiszek ebben, mert azt vallom, csak az lehet sikeres az életben, aki merész célokat tűz ki maga elé, és ennek rendel alá mindent. Nekem már egyszer sikerült valaki álmát beteljesítenem, mint menedzser, most kaptam én is egy második esélyt” – tette hozzá a menedzser.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!