Stepney autós üldözésbe keveredett - F1VILÁG.HU

Stepney autós üldözésbe keveredett

HIRDETÉS

Nigel Stepney cáfolta azon vádakat, melyek szerint titkos információkat szolgáltatott volna a McLaren főtervezőjének. A Ferrari egykori műszaki menedzsere hangsúlyozza, nem tett semmi rosszat, ám nem érzi biztonságban magát Olaszországban.

Nigel Stepney cáfolta azon vádakat, melyek szerint titkos információkat szolgáltatott volna a McLaren főtervezőjének. A Ferrari egykori műszaki menedzsere hangsúlyozza, nem tett semmi rosszat, ám nem érzi biztonságban magát Olaszországban.

A Ferrari egykori technikai menedzsere, Nigel Stepney továbbra is értetlenül áll az őt ért vádak előtt, és teljesen le van döbbenve, hogy az olasz alakulat jogi eljárást indított ellene, és ismét hangsúlyozta, nem tett semmi rosszat.

A Ferrari, távollétében menesztette egykori szakemberét, aki szerdán érkezett vissza Olaszországba Fülöp-szigeti nyaralásából. A maranellói gárda kémkedés gyanúja miatt indított eljárást Stepney ellen, majd azt kiterjesztette egy hivatalosan még meg nem nevezett McLaren alkalmazottra, aki biztos információk szerint titkos dokumentumokat vett át egy Ferrari munkatárstól még áprilisban.

Eközben a McLaren is felfüggesztette munkájából meggyanúsított munkatársát, aki a média szerint nem más, mint a csapat főtervezője, Mike Coughlan. A wokingi alakulat ugyan hivatalos közleményében megerősítette, nem használtak fel a Ferraritól származó információkat idei autójuk tervezésénél, a Ferrari mélyreható vizsgálatot indított, melybe a Nemzetközi Automobil Szövetség is bekapcsolódott.

Ugyan Stepney már a hét közepén Olaszországban tartózkodott, napokkal ezelőtt egy ismeretlen helyre utazott, mert állítása szerint veszélyben volt. “Volt egy autósüldözés” – mondta Stepney a British Sunday c. napilapnak adott nyilatkozatában. “Többen is követtek minket, olasz rendszámú autókkal, és mikor az egyiket sarokba szorítottuk, nem volt hajlandó beszélni.”

“Nem hiszem, hogy újságírók voltak. Feleségem Ash is veszélyben volt, követték. Az autómban nyomkövetők voltak, így valaki bántani akart. Nem tudom, hogy ki, és miért, de úgy éreztem, el kell tűnnöm Olaszországból” – folytatta Stepney, aki kategorikusan elutasította azon vádakat, melyek szerint több száz értékes dokumentumot juttatott el Coughlannek, melyeket a Ferrari gyárból szerzett meg.

“Kategorikusan cáfolom azokat a vádakat, melyek szerint dokumentumokat másoltam, vagy küldtem volna Coughlannek. Tudtam, hogy minden mozdulatomat figyelik a gyárban, és bármit is tettem, vagy mondtam, arról értesültek. A fejesek tudták volna, ha adatokat mentek le a hálózatról. Fogalmam nincs arról, miként kerülhettek ezek az értékes dokumentumok Mike-hoz. Ha vannak ilyen anyagai, akkor azt mástól szerezte” – magyarázta Stepney.

A Ferrari egykori szakembere továbbá úgy gondolja, hogy az olasz gárda belső politikájának az áldozata, ugyanis akkor kezdődtek a problémák, mikor kerek perec kijelentette, nem elégedett a munkájával.

“A Ferrari ezt rossz néven vette. Úgy éreztem magam, mint aki ellenszegült nekik. Mihelyst felléptem a rendszer ellen, eltávolítottak. Kétségkívül nyugtalan vagyok, de hangsúlyozom, nem tettem semmi rosszat.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!