Stepney találkozni szeretne a Ferrari vezetőivel - F1VILÁG.HU

Stepney találkozni szeretne a Ferrari vezetőivel

HIRDETÉS

Nigel Stepney készen áll találkozni a Ferrari vezetőségével, hogy személyesen bizonyítsa be ártatlanságát, és rámutasson arra, egykori csapata csak azért keverte bele a kémügybe, hogy visszavágjon korábbi nézeteltéréseik miatt.

Nigel Stepney készen áll találkozni a Ferrari vezetőségével, hogy személyesen bizonyítsa be ártatlanságát, és rámutasson arra, egykori csapata csak azért keverte bele a kémügybe, hogy visszavágjon korábbi nézeteltéréseik miatt.

A Ferrari azzal gyanúsítja Stepney-t, hogy tőle kapta meg a McLaren főtervezője, Mike Coughlan azt a 780 oldalas bizalmas dokumentumot, mely részletes technikai információkat tartalmazott az F2007-es versenygépről.

Az olasz rendőrség eközben szabotázsakció gyanúja miatt eljárást indított a brit szakember ellen, miután a szerelők eddig ismeretlen eredetű fehér port találtak a Ferrarik tankjában a Monte-Carlói Nagydíjon.

Az eset után azonnal eljárás indult Stepney ellen, akit a Ferrari távollétében menesztett. Stepney azonban folyamatosan cáfolta azon híreszteléseket, melyek szerint köze lenne az ismeretlen eredetű porhoz, illetve a titkos információk kiszivárogtatásához.

“Készen állok beszélni Jean Todttal, és az elnökkel, Luca di Montezemolóval” – mondta Stepney a Gazzetta dello Sportnak adott nyilatkozatában. “Tisztázni szeretném magam a Ferrari előtt, meg szeretném értetni velük, hogy nem tettem semmi rosszat. Meg szeretnék nevezni pár embert a csapaton belül, akiknek sokkal több közük van az ügyhöz, mint nekem. Soha nem vétettem a csapat ellen, soha nem akartam rosszat a Ferrarinak. Újból elmondom, ez egy összeesküvés ellenem.”

Stepney ügyvédje, Sonia Bartolini a következőkkel folytatta: “Nigel többször is hangsúlyozta, hogy ártatlan az ügyben, és valószínűleg a Ferrari összeesküvésének az áldozata lett. Ha Coughlan valóban tőle kapta volna a titkos anyagot, akkor azt vélhetően elárulta volna, hiszen azt is elmondta, hogy találkoztak, új munka után néztek, de azt soha nem állította, hogy tőle kapta a bizalmas dokumentumot. Még mindig nem kapta meg a felmondólevelét, így azt gondolta, hogy még a Ferrari alkalmazottja.”

A Gazzetta dello Sport értesülései szerint a Ferrari kész tárgyalni Stepney-val, főleg akkor, ha a megbeszélések segítik a nyomozást. “A Ferrari minden felet meghallgat az ügyben, különösen akkor, ha az segíti a nyomozást” – mondta az olasz gárda egyik tisztségviselője.

A Corriere della Sera úgy tudja, hogy a rendőrök először május 18-án hallgatták ki Stepney-t, akinek nadrágját el is kobozták, melynek zsebében megtalálták az ismeretlen eredetű fehér por maradványait.

“Fogalmam nincs, miként került a zsebembe az a homok” – mondta Stepney még korábban a rendőrségen. “Valaki beletehette. Múlt éjjel őrizetlenül hagytam az öltözőmben a nadrágom, miközben fürödtem, akkor kerülhetett bele az ismeretlen eredetű fehér por.”

Szemtanúk szerint Stepney azon a helyen ürítette ki zsebeit, ahol később egy Ferrari szerelő megtalálta a fehér por egy részét, és amit a Ferrarik tankjában is megtaláltak. “Való igaz, hogy kiürítettem a zsebem, ahogy azt egyik barátom is megerősítette, aki akkor éppen mellettem állt. Azonban fogalmam nincs, miként került az a furcsa por a nadrágzsebembe” – mondta Stepney.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!