Stoddart szkeptikus az USF1 terveivel kapcsolatban - F1VILÁG.HU

Stoddart szkeptikus az USF1 terveivel kapcsolatban

HIRDETÉS

Paul Stoddart, egykori forma-1-es csapatfőnök szerint az USF1 istálló jobban tenné, ha lemondana amerikai főhadiszállásáról, és angol bázist építene, mert különben esélye sem lesz nagyobb szponzorokkal szerződést kötnie.

Paul Stoddart, egykori forma-1-es csapatfőnök szerint az USF1 istálló jobban tenné, ha lemondana amerikai főhadiszállásáról, és angol bázist építene, mert különben esélye sem lesz nagyobb szponzorokkal szerződést kötnie.

Az ausztrál szakember, aki 2005 végén vált meg a Minardi istállótól, és hagyta el a királykategóriát, meg van győződve arról, hogy a jelenlegi gazdasági helyzetben nem lehet életképes egy amerikai székhelyű csapat a Forma-1-ben.

“El nem tudom képzelni, hogy miként fognak tudni egy jelentősebb amerikai szponzort vagy befektetőt megfogni, mikor még verseny sincs az Államokban” – mondta Stoddart a Reuters-nek.

“Csak nagyon kevés amerikai aggódik a Forma-1 miatt, és meggyőződésem, hogy sokkal nehezebb szponzort találni itt, mint Európában. Sőt, valójában lehetetlen. A Champ Car bajnokság vége felé egy kezeden meg tudtad számolni azokat a szponzorokat, melyek nem kötődtek valakihez.”

Az USF1 istálló vezetése kedden ismertette terveit, és azt is elmondta, hogy észak-karolinai főhadiszállása mellett egy európai bázis építésén is gondolkodik, ami vagy Spanyolországban, vagy Franciaországban, vagy pedig Olaszországban épülne fel.

Stoddart azonban úgy gondolja, csak a legnagyobb költségvetéssel rendelkező csapatok engedhetik meg maguknak, hogy ne Angliában székeljenek.

“Azt gondolom, hogy még néhány évnek el kell telnie ahhoz, hogy a költségek beálljanak egy elfogadható szintre, és nem hiszem, hogy az új csapatok az Egyesült Államokból, sokkal inkább Európából fognak érkezni” – magyarázta az ausztrál szakember.

“Akár azt is mondhatnám, hogy ha sikeres akarsz lenni, akkor először egy angol bázis megépítésén kell gondolkodnod. Amíg nincs hihetetlenül sok pénzed, mint a Ferrarinak, vagy a Toyotának, addig Angliában kell székelned.”

Stoddart továbbá azt is elmondta, hogy a jelenlegi gazdasági helyzetben sokkal valószínűbb az, hogy további csapatok búcsúznak, minthogy újak érkeznek az F1-be.

“Úgy gondolom, hogy mielőtt valami jó történne, lesznek még negatív történések. Jelenleg tíz csapat alkotja a mezőnyt, de vajon ez így lesz majd 2009 végén? Elég csak megnézni, hogy mi történt a Hondával. Mások sincsenek túlzott biztonságban.”

Hirdetés

“Szóval én inkább az miatt aggódom, hogy megtartsuk ezt a létszámot, a 11. vagy a 12. csapat érkezése sokkal kevésbé aggaszt” – tette hozzá Stoddart.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!