Stroll: A Williamsnél több esélyem van az F1-re - F1VILÁG.HU

Stroll: A Williamsnél több esélyem van az F1-re

HIRDETÉS

Bár korábban a Ferrari versenyzői akadémiájának tagja volt, Lance Stroll menedzsmentjével közösen úgy döntött, 2016-ban már a Williams színeiben folytatja előmenetelét.


Bár korábban a Ferrari versenyzői akadémiájának tagja volt, Lance Stroll menedzsmentjével közösen úgy döntött, 2016-ban már a Williams színeiben folytatja előmenetelét.

A kanadai tehetség elárulta, azért döntött a váltás mellett, mert úgy érzi, sokkal nagyobb esélye lehet a Forma-1-es debütálásra, ha a grove-i istállónál próbál meg bizonyítani a következő években.

„Több oka is volt a váltásnak. Egyrészt a Williams híres arról, hogy hisz a fiatal versenyzőkben, hiszen rengeteg újoncnak adtak már lehetőséget a Forma-1-ben” – magyarázta Stroll.

„Ez fontos volt számunkra, mert a Ferrari hozzáállása teljesen más: ők inkább a veteránok felé hajlanak, ha a bajnoki címekért való küzdelemről van szó. Szóval mi inkább azt kerestük, amit a Williams képvisel. Már júliusban elkezdtünk egyeztetni velük.”

„A Ferrarinál is otthon éreztem magam, de a Williams egy remek fejlesztőversenyzői pozíciót ajánlott nekem, így sok időt tölthetek majd a szimulátorban. Remélhetőleg egy régebbi F1-es autóval is kapok pár tesztnapot idén.”

„A Ferrari egy más világ. Benne voltam a Ferrari juniorprogramjában, ami sokkal alapszintűbb volt: egy edzőprogramról van igazából szó, rengeteg fizikai és mentális tréningről. A Williamsnél is megvan ez, de sokkal közelebb is kerülhetek a Forma-1-hez. Több időt kapok a szimulátorban, és a nagydíjakon is jobban belefolyhatok a mérnökökkel való munkába.”

„Itt együtt dolgozom a csapattal, nem pedig csak a tagja vagyok egy edzőtábornak, ahogy a Ferrarinál. Szóval a jövőm szempontjából ez mindenképpen helyes döntés volt.”

A Williamsnél Felipe Massa és Valtteri Bottas szerződése is lejár 2016 végén, Stroll azonban elárulta, egyelőre még nem arra fókuszál, hogy 2017-ben bemutatkozzon az F1-ben.

„Ez múlik azon is, hogy alakul az idei év. Nagyszerű volna versenyezni az F1-ben. Nem fogok hazudni, minden versenyző ezt akarja, ha pedig lehetőséget kapnék rá, az fantasztikus volna” – magyarázta.

Hirdetés

„De nem 2017-re fókuszálok még. Inkább az F3-ra, megpróbálom ugyanis megnyerni a bajnokságot, próbálom olyan jól végezni a munkám, amennyire csak tudom. A debütálóidényem jól alakult, de most ideje felhasználom a tapasztalatomat, ideje a bajnoki címért harcolni. Aztán majd meglátjuk, mi lesz jövőre.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!