Stroll az F1 történetének legfiatalabb dobogósa

_ONY9084
Baku City Circuit, Baku, Azerbaijan. Sunday 25 June 2017. Lance Stroll, Williams Martini Racing, 3rd Position, sprays Champagne on the Podium. Photo: Andrew Hone/Williams ref: Digital Image _ONY9084

Lance Stroll, a Williams versenyzője a Forma-1 történetének legfiatalabb újonc dobogósává avanzsált az Azerbajdzsáni Nagydíjon, miután fantasztikus versenyzéssel a harmadik helyen ért célba.

Stroll szerint annyi volt a titok, hogy kimaradtak minden incidensből, és így egy magabiztos versenyzéssel képesek voltak arra, hogy kihasználják a lehetőségeket.

A kanadai versenyző egyébként a második helyen haladt, Valtteri Bottas az utolsó métereken előzte meg őt, így csupán egyetlen tizedmásodperccel csúszott le a második pozícióról.

Strollt számos kritika érte idén, melyek szerint túl fiatal még a Forma-1-hez, ráadásul sokszor hibázott – már az előszezoni tesztek során is több alkalommal összetörte a Williams versenygépét.

A kérdésre, ezzel a dobogóval választ adott-e a kritikusainak, a 18 éves pilóta így felelt: „Nem gondolnám, hogy a pontok meggyőznek bárkit. Nem figyelek az ilyenekre. Tavaly is megkaptam ezt, amikor tökéletes szezonom volt, és idén is, amikor voltak nehéz időszakaim. Én örülök az eredményeimnek. A többi mind csak zaj a háttérben, nem foglalkozom vele.”

Stroll természetesen nagyon boldog a mai dobogós helyezése miatt, ám tudja, hogy még nagyon sok mindent kell tanulnia a Forma-1-ben – ám szerinte képes lesz tovább fejlődni, csak időre van szüksége.

„Nincsenek szavak. Olyan intenzív verseny volt a mai, egy őrült futam, és olyan sok minden történt – volt piros zászló, ki kellett szállni a versenygépből, majd vissza, és újra kellett indítani mindent. Olyan gyorsan történt az egész.”

„Amit ma jól csináltunk, hogy kimaradtunk a balhékból, Nem tudom leírni, hogy mit érzek, lenyűgöző dolog” – folytatta a Williams-pilóta.

„Sokat tudok fejlődni, csak egy kis időbe telik” – mondta Stroll a jövőjével kapcsolatban. „Az idei év nagyon más számomra, meg kell tapasztalnom, vissza kell találnom és fel kell fedeznem néhány dolgot.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!