Stroll büntetést kapott

Fotó: Williams F1
Red Bull Ring, Spielberg, Austria. Saturday 30 June 2018. Lance Stroll, Williams Racing. Photo: Glenn Dunbar/Williams F1 ref: Digital Image _31I1162

Lance Stroll az osztrák futam végén figyelmen kívül hagyta a kék zászlót.

10 másodpercet adtak a kanadai versenyző osztrák futamon elért idejéhez, ezzel Stroll átadta a 13. helyét csapattársának, Szergej Szirotkinnak, akit egyébként mögötte intettek le.

A leintés előtt négy körrel Strollt még kihívták kerékcserére, így Pérez elé jött vissza. A csapat arra kérte, ne hagyja, hogy a mexikói pilóta lekörözze, ezért figyelmen kívül hagyta a kék zászlókat. A Forma-1 versenyigazgatója elmondta véleményét az esettel kapcsolatban.

„Lance sokáig nem mozdult, pedig új gumikon is volt. Érthető, de el kellett volna, hogy engedje a mögötte haladót.” – mondta Charlie Whiting.

Az FIA közleményben az alábbi szerepel: “A 18-as autó pilótája bevallotta, hogy látta a kék zászlókat, a pálya menti fényeket és a kormányán villogó jelzést. Azt állította, hogy csapata arra kérte, próbáljon meg körön belül maradni, de azt nem kérték, hogy engedje el a 11-es autót majd egy teljes körön keresztül, amikor a jelzést láthatta a képernyőjén. A három büntetőpontot azért kapta, mert a kék zászlók problémáját a pénteki versenyzői eligazításon már felhoztuk, és a versenyirányítás is megerősítette, hogy ez első adandó alkalommal el kell engedni a hátul érkező autót. Ebben a szituációban a pilóta a csapat kérését vette előre, nem pedig az előírásokat, és a versenyirányítás kéréseit a kék zászlók tekintetében.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

No Content Available
HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
}

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!