Stroll: Ez nem versenyzés, hanem túlélés volt - F1VILÁG.HU

Stroll: Ez nem versenyzés, hanem túlélés volt

HIRDETÉS
Fotó: Williams F1

Kiábrándító formában kezdte a 2018-as Forma-1-es idényt a Williams csapata, mely Lance Stroll szerint jelenleg „túlélésre” játszik a versenyzés helyett.

A kanadai versenyző a 14. helyen fejezte be a melbourne-i versenyt, a befutók között utolsó előtti lett Charles Leclercet megelőzve.

Stroll már a hétvége korábbi szakaszában is küszködött, felkészülését egyensúllyal és hűtéssel kapcsolatos problémák hátráltatták.

„Jelenleg nem versenyzünk, hanem túlélünk…” – mondta Stroll egy interjúban.

„Az első körben már problémám volt, rossz motorüzemmódban volt az autóm valamiért, így nem volt energiafelhasználás. Egyszerűen odaadtam egy pozíciót [Esteban] Oconnak, emaitt pedig már az első kör után hátrányban voltunk.”

„Onnantól kezdve pedig a tempóval küszködtünk. Az autó nem úgy működött, ahogy szerettem volna, az egyensúly mindenhol volt… És a teljes futam során hőmérsékleti problémáink voltak, azzal kellett törődni. Vissza kellett vennem, nem is versenyezhettem az autóval.”

„Folyamatosan a túlélésre hajtottam, elemeltem a lábam a gázról, és próbáltam célba juttatni az autót. Ez rengeteg időbe került.”

„Ráadásul nem volt annyi motorüzemmód sem a versenyre, mint általában, mert pénteken túlmelegedési problémáink voltak. Egész hétvégén számítottunk arra, hogy gondjaink lesznek a versenyen. Tudtuk, hogy sok problémánk lesz. Nehéz rámutatni egyetlen problémára. Rengeteg dolog van, amit meg kell oldani.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!